Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

24 Mayıs 2025 Cumartesi

Rulo Peynir Poğaçası


Dızmana Malzemeleri

1 paket kuru maya – 10 gr.
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı toz şeker
¼ su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı yoğurt
4,5 su bardağı un
Tuz
İç için Malzemeler
Beyaz peynir
Sosu için Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
¼ su bardağı ayçiçek yağı
2 yumurta


İşte verdiğiniz yemek tarifinin özgün bir şekilde, farklı ifadelerle yeniden yazılmış hali, tarifin özünü ve adımlarını korurken:
Bir kapta kuru maya, ılık su ve bir tutam toz şekeri iyice karıştırın.
Geniş bir yoğurma kabına unu eleyin ve ortasında bir çukur oluşturun.
Bu çukura mayalı karışımı ve yoğurdu ekleyerek bir çatal ile nazikçe karıştırın.
Kenarlarına tuzu serpin ve hamuru yoğurmaya başlayın.
Hamur pürüzsüz bir kıvam aldığında, üzerini streç filmle sıkıca örterek hava geçirmeyecek şekilde kapatın.
Hamuru 1 saat boyunca sıcak bir yerde dinlendirerek mayalanmasını sağlayın.

Mayalanmış hamuru tezgaha alın ve hafifçe yoğurun.

Hamuru 4 eşit parçaya ayırın.
Her bir parçayı hafif un serpilmiş tezgahta, A4 kağıdı büyüklüğünde ince bir dikdörtgen olacak şekilde açın.
Üzerine bolca peynir gezdirin ve hamuru rulo şeklinde sarın.
Ruloyu 2 parmak kalınlığında dilimlere kesin ve yağlanmış yuvarlak bir tepsiye, kesik yüzeyleri yukarı bakacak şekilde yerleştirin.
Hamurların üzerine hafifçe bastırın, bir mutfak beziyle örtün ve 20-25 dakika tepsi mayası için bekletin.
Ayrı bir kapta yoğurt, sıvı yağ ve yumurtayı çırparak bir sos hazırlayın.
Tepsi mayası tamamlandığında, bu sosu hamurların üzerine eşit şekilde yayın.
Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında, 25-30 dakika boyunca altın sarısı renk alana kadar pişirin.

Afiyet olsun!😋

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı