Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

24 Mayıs 2025 Cumartesi

Çıtır Börek Tarifi


İçli Börek Malzemeleri

4,5 su bardağı un
2 tutam tuz
1,5 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 yemek kaşığı tereyağı – erimiş
İç Harç için Malzemeler
Beyaz peynir
Maydanoz
1 yumurtanın akı
Kızartmak için Malzemeler
Ayçiçek yağı

Geniş bir kapta unu eleyin, üzerine tuzu ekleyip güzelce harmanlayın.
Unun ortasında bir çukur açın.
Bu çukura ılık su, sirke ve eritilmiş tereyağını dökün; önce bir çatal ile karıştırın, ardından ellerinizle pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru iki eşit parçaya ayırın, üzerini nemli bir bezle örtün ve 30 dakika dinlenmeye bırakın.
Ayrı bir kapta, ufalanmış beyaz peyniri, yumurta akını ve ince doğranmış maydanozu birleştirip iyice karıştırın.
Tezgahı hafif unlayın ve dinlenen hamuru tezgaha alın. Üzerine biraz daha un serpin.
Hamuru merdaneyle mümkün olduğunca ince bir şekilde açın.
Açtığınız hamurdan, 10-12 cm çapında bir kase ya da kapak yardımıyla yuvarlak parçalar kesin.
Her bir yuvarlak hamurun ortasına peynirli harçtan koyun ve yarım ay şeklinde katlayın.
Kenarlarını rulet ya da çatal yardımıyla sıkıca bastırarak kapatın.
Geniş bir tavada ayçiçek yağını kızdırın.
Hazırladığınız peynirli pişileri kızgın yağa dikkatlice yerleştirin ve altın sarısı olana dek kızartın.
Kızaran pişileri sıcak olarak servis yapın.


Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı