Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy karnabahar
- Su
- Tuz
Sosu için;
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet - Diyet Yemekleri - Besinler Vejetaryen Mutfağı Yemek Tarifleri | Ücretsiz, Kolay, Pratik, Lezzetli Yemek Tarifi.Salatalar, tatlılar, balıklar, çorbalar, pilavlar, zeytinyağlılar ve pasta tarifleri. *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Sosu için;
Panko, aslında bir çeşit ekmek kırıntısıdır. Özellikle kızartma tariflerinin dış yüzeyinde kullanılan panko, tavuk, sebze, köfte ve et yemeklerinin panelenmesinde kullanılır. Önce yumurtaya bulanan besinler, daha sonra pankoya batırılarak çıtır bir hale getirilir. Büyük marketlerde ve online alışveriş sitelerinden pankoyu temin edebilirsiniz.
Artan ekmekleri değerlendirmek için, evde panko yapmayı deneyebilirsiniz. Panko yapımında, beyaz ekmek, tam buğday ekmeği, çavdar ekmeği veya kepekli ekmek kullanabilirsiniz. İşte, adım adım
evde panko yapımı:
Matcha’yı günlük rutinimin bir parçası haline getirmek istememin bir diğer sebebi ise kendine özgü, hatta meditatif diyebileceğimiz hazırlama ritüeli. Toz haline getirilene kadar, gölgede özenle yetiştirilmiş her bir yeşil çay yaprağının tek tek dikkatlice seçilip damarlarından ve saplarından ayrıştırılmasıyla başlayan bu özenli sürece evinizde de devam etmek istiyorsunuz. Matcha hazırlamak, çay poşetinin üstüne kaynar su dökmek gibi basit değildir. Matcha hazırlamanın bir ritüeli ve bu ritüelin de derin bir anlamı vardır. Kökenleri Zen Budizmine dayanan Matcha’nın hazırlama seremonisine Japonca’da “chanoyu” denir. 12. yüzyılda Çin’den Japonya’ya getirilmiş bu seremoni, keşişlerin meditasyonlarını derinleştirmek için uyguladıkları bir ritüel, savaşçılar arasında ise statü sembolü haline gelmiştir. Daha sonra ise ülke genelinde ruhani ve dönüştürücü olarak kabul edilerek Japonya’nın uyum, saygı, saflık ve huzur gibi felsefelerinden bazılarını temsil eden bir ritüele dönüştü.
Matcha seremonisi yıllar içinde değişerek daha basit bir hale gelmiş olsa da temel doğasını kaybetmedi. Hala emek gerektiren bir hazırlama süreci var. Onlarca faydasını, derin anlamını ve zahmetli üretim sürecini düşününce Matcha’ya hak ettiği değeri vermek için hazırlama aşamasını bir ritüele dönüştürmek gerektiğini düşünüyorum.
En basit formunda bir Matcha çayı hazırlamak üç aşamadan oluşuyor:
İşte klasik bir Matcha çayı hazırlamak bu kadar kolay. Eğer siz de benim gibi Matcha’nızı sütle tüketmeyi tercih ediyorsanız hazırladığınız çaya dilediğiniz sütü ekleyebilirsiniz. Öte yandan, eğer soğuk tercih ediyorsanız yine aynı işlemi tamamlayıp ardından bardağınıza dilediğiniz kadar buz ekleyerek de tüketebilirsiniz.