Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

2 Aralık 2024 Pazartesi

Karnabahar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?



Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • Su
  • Tuz

Sosu için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt

Panko Nedir, Evde Panko Nasıl Yapılır?

Panko nedir? Panko evde nasıl yapılır? Panko nerelerde kullanılır? İşte, Japon mutfağıyla özdeşleşen pankonun yapımı ve yemeklerdeki kullanım alanı:


Panko Nedir?

Panko, aslında bir çeşit ekmek kırıntısıdır. Özellikle kızartma tariflerinin dış yüzeyinde kullanılan panko, tavuk, sebze, köfte ve et yemeklerinin panelenmesinde kullanılır. Önce yumurtaya bulanan besinler, daha sonra pankoya batırılarak çıtır bir hale getirilir. Büyük marketlerde ve online alışveriş sitelerinden pankoyu temin edebilirsiniz.

Panko Nasıl Yapılır?

Artan ekmekleri değerlendirmek için, evde panko yapmayı deneyebilirsiniz. Panko yapımında, beyaz ekmek, tam buğday ekmeği, çavdar ekmeği veya kepekli ekmek kullanabilirsiniz. İşte, adım adım

evde panko yapımı:

  1. Öncelikle ekmeklerin kabuklu kısımlarını kesin. Beyaz kısımlarını ise dilimleyin.
  2. Ekmekleri mutfak robotuna yerleştirin ve ince bir şekilde ufalanana kadar robotta çektirin.

27 Kasım 2024 Çarşamba

Matcha çayı nasıl hazırlanır?

Matcha çayı nasıl hazırlanır?

Matcha’yı günlük rutinimin bir parçası haline getirmek istememin bir diğer sebebi ise kendine özgü, hatta meditatif diyebileceğimiz hazırlama ritüeli. Toz haline getirilene kadar, gölgede özenle yetiştirilmiş her bir yeşil çay yaprağının tek tek dikkatlice seçilip damarlarından ve saplarından ayrıştırılmasıyla başlayan bu özenli sürece evinizde de devam etmek istiyorsunuz. Matcha hazırlamak, çay poşetinin üstüne kaynar su dökmek gibi basit değildir. Matcha hazırlamanın bir ritüeli ve bu ritüelin de derin bir anlamı vardır. Kökenleri Zen Budizmine dayanan Matcha’nın hazırlama seremonisine Japonca’da “chanoyu” denir. 12. yüzyılda Çin’den Japonya’ya getirilmiş bu seremoni, keşişlerin meditasyonlarını derinleştirmek için uyguladıkları bir ritüel, savaşçılar arasında ise statü sembolü haline gelmiştir. Daha sonra ise ülke genelinde ruhani ve dönüştürücü olarak kabul edilerek Japonya’nın uyum, saygı, saflık ve huzur gibi felsefelerinden bazılarını temsil eden bir ritüele dönüştü.

Matcha seremonisi yıllar içinde değişerek daha basit bir hale gelmiş olsa da temel doğasını kaybetmedi. Hala emek gerektiren bir hazırlama süreci var. Onlarca faydasını, derin anlamını ve zahmetli üretim sürecini düşününce Matcha’ya hak ettiği değeri vermek için hazırlama aşamasını bir ritüele dönüştürmek gerektiğini düşünüyorum.

En basit formunda bir Matcha çayı hazırlamak üç aşamadan oluşuyor:

  • 1-2 gram Matcha tozunu karıştırma kabına alın.
  • Yaklaşık 60 ml, 80-85 derecedeki suyu karıştırma kabına dökün.
  • Çapraz hareketlerle Matcha’nızı köpürene kadar çırpın.

İşte klasik bir Matcha çayı hazırlamak bu kadar kolay. Eğer siz de benim gibi Matcha’nızı sütle tüketmeyi tercih ediyorsanız hazırladığınız çaya dilediğiniz sütü ekleyebilirsiniz. Öte yandan, eğer soğuk tercih ediyorsanız yine aynı işlemi tamamlayıp ardından bardağınıza dilediğiniz kadar buz ekleyerek de tüketebilirsiniz.


satır arası

Özel olarak yetiştirilen ve ülkemizde de tüketilen matcha çayı faydaları ile öne çıkan bir çay türü. Japonya'da yetiştirilen ve etkisi tüm dünyaya yayılan matcha çayının kelime anlamı ise ufalanmış çay demek. 

  • Matcha Çayı ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Matcha Çayı Nedir?

24 Kasım 2024 Pazar

İster HAŞLA İster KIZART ‼️ İÇLİ KÖFTE BENİM İŞİM✋İçli Köfte Hamuru Nası...

İçli Köfte Trifi


Hamuru için 5 bardak çig köftelik bulgur (1 bardağı kitel bulgur olarak kullanabilirsiniz) 1 bardak irmik 1 yemek kaşığı pulbiber

Evde burger yapmanın sırları!

evde burger yapmanın sırları! 😎 Dışarıda yediğiniz kadar lezzetli bir hamburgeri evde yemek istiyorsanız, bu tarifi kaçırmayın. 😉👌 

 Smashed Burger 
Malzemeler: 
(6 adet) 6 adet hamburger ekmeği Köftesi için: 850 gram dana kıyma 1 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı karabiber 

Arası için: 
6 yaprak marul 6 dilim domates 6 dilim salatalık turşusu 3-4 yemek kaşığı soğan (küp küp doğranmış) 12 dilim burger peyniri 

Sosu için: 
6 yemek kaşığı ketçap 3 yemek kaşığı mayonez 2 yemek kaşığı hardal 2 yemek kaşığı turşu suyu 1 tutam tuz 1 tutam karabiber

 Yapılışı: 

1. Kıymayı 70-80 gramlık parçalara bölün ve elinizde yuvarlayın. 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin. 2. Büyük bir tavayı ısıtın. Köfteleri tavaya koyun,üstlerine ufak yağlı kağıtlar koyup spatula ve bir ağırlıkla dümdüz olana kadar bastırın. Yaklaşık 30 saniye sonra kağıtları kaldırın. Hafifçe tuz ve karabiber ekleyip köfteleri ters çevirin, pişen yüzeye soğan küpleri koyup peynir dilimlerini de koyup tavanın altını kısın ve bir kapakla kapatın. 3. Peynirlerin erimeye başladığını görünce köfteleri üst üste koyun ve hazır bekleyen burger ekmeğinin arasına koyup sıcak olarak servis edin. 4. Sosu içim bütün malzemeyi bir kasede karıştırın ve hazır hale getirin. 5. Ekmeği ikiye bölün içine tereyağı sürün ve tavada hafifçe kızartın. 6. Kızaran ekmeklerin iki yüzüne de sosu sürün. 7. Tabana kıyılmış marul, domates dilimi ve turşu dilimlerini koyun. 8. Köfteleri ekmeğin arasına koyun ve sıcak şekilde servis edin. 
Afiyet olsun! 



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

1 KİLO KIYMADAN TEPSİLER DOLUSU ORJİNAL HAMBURGER KÖFTESİ YAPTIM - HERKE...




MALZEMELER; 1kilo kıyma pul biber tuz kekik toz tatlı kırmızı biber 1 yemek kaşığı ketçap