Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

2 Aralık 2022 Cuma

Tavuklu Kapama

Tavuklu Kapama

Malzemeleri

8 adet tavuk baget
1 adet soğan
2 adet defne yaprağı
Tuz
Tane karabiber
2 litre su
Pilav için Malzemeler

Şerbetli İrmik Tatlısı

Şerbetli İrmik Tatlısı

Malzemeleri

Hamuru için Malzemeler
½ su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
½ su bardağı ayçiçek yağı
Bulamak için Malzemeler
İrmik
Şerbeti için Malzemeler
2 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
Süslemek için Malzemeler
Kaymak
Toz ya da pirinç fındık

Şerbeti için;
Bir sos tenceresinin içerisine toz şeker ve suyu alıp şeker eriyene kadar karıştırın.

Patlıcanlı El Açması Börek

Patlıcanlı El Açması Börek

Malzemeleri

Hamuru için Malzemeler
5,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı sirke
2 su bardağı su
Tuz
İç Harcı için Malzemeler

Peynirli Katmer Börek Malzemeleri
Hamuru için Malzemeler
¾ su bardağı süt
¾ su bardağı su
1 paket kuru maya
¾ su bardağı ayçiçek yağı
1 adet yumurtanın beyazı
2 yemek kaşığı sirke
4,5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
İç Harcı için Malzemeler
300 gr. böreklik peynir
½ bağ maydanoz
Yağlamak için Malzemeler
200 gr. tereyağı
¾ su bardağı ayçiçek yağı
Üzeri için Malzemeler
Yumurta sarısı
Çörekotu

Hamuru için;
Bir karıştırma kabının içerisine süt, su ve kuru mayayı ilave edip karıştırıp 5 dakika bekletin.
Ayrı bir karıştırma kabının içerisine unu alın ve ortasını havuz olacak şekilde açın.
Hazırladığınız mayalı karışım, yumurta beyazı, sirke ve ayçiçek yağını ilave edin.
Önce bir çatal yardımıyla ardından elinizle yoğurun.
Tuzunu ilave edip yoğurmaya devam edin.
Hazır olan hamurunuzun ağzını bir streç filmle kapatın ve 1 saat mayalandırın.

Yağlamak için;
Bir sos tenceresinin içerisine tereyağını alın ve eritin.

Zeytinyağlı Narenciyeli Pırasa

Zeytinyağlı Narenciyeli Pırasa

Malzemeleri

½ su bardağı zeytinyağı
2 adet orta boy havuç
500 gr. pırasa
½ su bardağı pilavlık bulgur
1 adet portakal kabuğu rendesi

İç Pilav

İç Pilav Malzemeleri
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan – yemeklik doğranmış
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı toz tarçın
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı toz şeker
3 su bardağı su

İç Pilav

Pilav tencerenizi ocağa alın ve ısıtın.

Ekşili Kabak Dolması

Ekşili Kabak Dolması

Malzemeleri

5 – 6 adet kabak
1 adet soğan
İç Harcı için Malzemeler
500 gr. az yağlı kıyma
1 adet soğan – rende
5 diş sarımsak – ezilmiş
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı pilavlık bulgur