Peynirli Katmer Börek Malzemeleri
Hamuru için Malzemeler
¾ su bardağı süt
¾ su bardağı su
1 paket kuru maya
¾ su bardağı ayçiçek yağı
1 adet yumurtanın beyazı
2 yemek kaşığı sirke
4,5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
İç Harcı için Malzemeler
300 gr. böreklik peynir
½ bağ maydanoz
Yağlamak için Malzemeler
200 gr. tereyağı
¾ su bardağı ayçiçek yağı
Üzeri için Malzemeler
Yumurta sarısı
Çörekotu
Hamuru için;
Bir karıştırma kabının içerisine süt, su ve kuru mayayı ilave edip karıştırıp 5 dakika bekletin.
Ayrı bir karıştırma kabının içerisine unu alın ve ortasını havuz olacak şekilde açın.
Hazırladığınız mayalı karışım, yumurta beyazı, sirke ve ayçiçek yağını ilave edin.
Önce bir çatal yardımıyla ardından elinizle yoğurun.
Tuzunu ilave edip yoğurmaya devam edin.
Hazır olan hamurunuzun ağzını bir streç filmle kapatın ve 1 saat mayalandırın.
Yağlamak için;
Bir sos tenceresinin içerisine tereyağını alın ve eritin.