Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

26 Eylül 2015 Cumartesi

PATATESLİ İÇLİ KÖFTE

PATATESLİ İÇLİ KÖFTE
'SİVAS/DİLEK HANIM'IN MUTFAĞINDAN...
PATATESLİ İÇLİ KÖFTE
4 su bardağı ince bulgur 
200 gram dana kıyma 
1 çay bardağı irmik 
2 yemek kaşığı un 
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı reyhan 
1 tatlı kaşığı karabiber 
1 tatlı kaşığı pul biber 
2 adet yumurta 
İÇ HARCI İÇİN:
200 gram dana kıyma
3 adet soğan 
2 yemek kaşığı tereyağ 
1 tatlı kaşığı domates salçası 
1 tatlı kaşığı biber salçası 
2 çay kaşığı pul biber 
2 çay kaşığı karabiber 
1 çay kaşığı kimyon 
1 tatlı kaşığı tuz 
ÜZERİ İÇİN: 
2 yemek kaşığı tereyağ 
1 tatlı kaşığı pul biber 
1 çay kaşığı tuz
İnce bulgur içine tuz, reyhan ve pul biber katılarak sıcak suyla ıslanır ve yumuşaması için bekletilir. soğan yemeklik doğranır. Tuz eklenerek tereyağında pembeleşene kadar kavurulur. Kıyma ilave edilir ve kavurmaya devam edilir. İçerisine domates salçası, biber salçası, kimyon, pul biber ve karabiber de eklendikten sonra çatalla ezilen haşlanmış patatesler de tavaya alınır. Biraz çevirildikten sonra ocaktan alınır ve soğuması için bekletilir. Şişen bulgurlara yumurta eklenir ve yoğurulur. İrmik ve un da eklenir ve bir kez daha yoğurulur. İyice karışan malzemelere kıyma ilave edilir. İyice yoğurulan harçtan tenis topu büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır. Parmakla içleri oyulur ve soğuyan iç harçtan konur. Ağzı kapatılır ve tekrar yuvarlanır. Patatesli içli köfteler kaynar suda üste çıkana kadar haşlanır. Tereyağ eritilir, içine tuz ve pul biber konularak kavurulur. Yağ karışımı, haşlanan köftelerin üzerine dökülerek servis edilir.'
4 su bardağı ince bulgur
200 gram dana kıyma
1 çay bardağı irmik
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı reyhan
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
2 adet yumurta
İÇ HARCI İÇİN:
5 adet patates
200 gram dana kıyma
3 adet soğan
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı domates salçası 

24 Eylül 2015 Perşembe

Avcı Böreği

KREBİ İÇİN:

4 su bardağı süt
2 su bardağı un
4 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz

İÇ HARCI İÇİN:

3 adet soğan
700 gram dana kıyma
börek tarifleriYarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım demet maydanoz
Yarım su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tuz

ÜZERİNİ BULAMAK İÇİN:

1 su bardağı galeta unu

HAZIRLANIŞI
Süt, un, yumurtalar, sıvıyağ ve tuz karıştırılır. Elde edilen krep hamuru hafif yağlanmış tavaya bir kepçe dökülür. Krebin

Antakya Usulu Ispanaklı Börek

börek tarifleri
MALZEMELER

HAMURU İÇİN:
1 kilo un
1 tatlı kaşığı tuz
Su
börek tarifleri
İÇ HARCI İÇİN:

Yarım kilo ıspanak

Ana Kızlı Çorbası

MALZEMELER

- 500 g kemikli kuzu eti. 
- 1 adet kuru soğan. 
- 1 su bardağı nohut. 
- 2 yemek kaşığı biber salçası. 
- yarım çay bardağı sıvı yağ.
- 1 yemek kaşığı kuru nane.

DIŞI İÇİN.
- 300 g iki kere çekilmiş çiğ köftelik kıyma.
- 2 su bardağı ince bulgur.
- 1 su bardağı irmik.
- 1 yemek kaşığı biber salçası.
- 1 çay kaşığı kimyon.
- 1 yemek kaşığı pul biber.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
- 2 yemek kaşığı un.

İÇ HARCI İÇİN.
- 300 g koyun kıyması.
- 2 adet kuru soğan. 

Zeytinyağlı Sarma Tarifi

ZEYTİNYAĞLI KARIŞIK SARMA

MALZEMELER
  • 1 adet lahana.
  • yarım dizi kuru patlıcan.
  • yarım dizi kuru kırmızı biber.
  • 5 adet büyük kuru soğan.
  • 200 g asma yaprağı.

İÇ HARCI İÇİN.
  • 3 su bardağı pirinç.
  • 3 kuru soğan.
  • 3 yemek kaşığı domates salça.
  • 3 su bardağı sumak ekşisi.
  • 1 tatlı kaşığı tuz.
  • 1 çay kaşığı pul biber.
  • 1 tutam maydanoz.
HAZIRLANIŞI
  1. Tencereye alınan 1 bütün beyaz lahana baş kısmından kesilerek yumuşayana kadar haşlanır.
  2. Lahana alınıp yaprak yaprak ayrılır. Aynı suda kuru patlıcan ve kırmızı biber haşlanır.
  3. Başka bir tencerede kabukları soyulup ortadan çizilen kuru soğanlar haşlanır.
  4. 3 kuru soğan doğranıp tavaya alınır. Üzerine pirinç eklenip kavrulur. Domates salçası

Cevizli Ev Baklavası

baklava tarifleriCEVİZLİ EV BAKLAVASI MALZEMELER

1 kilo un
2 yumurtanın sarısı
Yarım çay bardağı sıvıyağ 
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı su 
250 gram tereyağ 
ŞERBETİ İÇİN:
6 su bardağı şeker 
4 su bardağı su
Yarım limonun suyu

HAZIRLANIŞI
6 su bardağı şeker ve 4 su bardağı suyla şerbet kaynatılır. İçine

Karışık Kuru Dolma Tarifi

KARIŞIK KURU DOLMA

MALZEMELER

10 adet kuru patlıcan 
10 adet kuru beyaz kabak 
10 adet kuru kırmızı dolmalık biber
4 su bardağı pirinç 
dolma tarifleri
20-25 adet salamura yaprak
5 adet soğan 
1 su bardağı sumak tohumu
2 yemek kaşığı biber salçası 
1 çay bardağı zeytinyağı 
1 çay kaşığı tuz 
1 çay kaşığı karabiber 
1 çay kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı kuru nane 
1 yemek kaşığı sumak ekşisi

HAZIRLANIŞI

Kuru patlıcan, kabak ve biber yumuşaması için haşlanır. Soğanlar doğranır ve kavrulur. İçine salça atılır, yıkanıp süzülen pirinçler, tuz, karabiber, pul biber, nane ve sumak ekşisi de katılarak dolmanın içi hazırlanır. Pirinçler tam pişmeden ocaktan alınır. Sumak tohumları sıcak suya konur ve bir kenarda bekletilir. İç harç salamura yapraklara, dolmalık biber ve