PATATESLİ İÇLİ KÖFTE
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet - Diyet Yemekleri - Besinler Vejetaryen Mutfağı Yemek Tarifleri | Ücretsiz, Kolay, Pratik, Lezzetli Yemek Tarifi.Salatalar, tatlılar, balıklar, çorbalar, pilavlar, zeytinyağlılar ve pasta tarifleri. *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Translate
İzleyiciler
Bu Blogda Ara
26 Eylül 2015 Cumartesi
24 Eylül 2015 Perşembe
Avcı Böreği
KREBİ İÇİN:
4 su bardağı süt
2 su bardağı un
4 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
İÇ HARCI İÇİN:
3 adet soğan
700 gram dana kıyma
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım demet maydanoz
Yarım su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tuz
ÜZERİNİ BULAMAK İÇİN:
1 su bardağı galeta unu
HAZIRLANIŞI
4 su bardağı süt
2 su bardağı un
4 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
İÇ HARCI İÇİN:
3 adet soğan
700 gram dana kıyma
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım demet maydanoz
Yarım su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tuz
ÜZERİNİ BULAMAK İÇİN:
1 su bardağı galeta unu
HAZIRLANIŞI
Süt, un, yumurtalar, sıvıyağ ve tuz karıştırılır. Elde edilen krep hamuru hafif yağlanmış tavaya bir kepçe dökülür. Krebin
Antakya Usulu Ispanaklı Börek
MALZEMELER
HAMURU İÇİN:
1 kilo un
1 tatlı kaşığı tuz
Su
börek tarifleri
İÇ HARCI İÇİN:
Yarım kilo ıspanak
Ana Kızlı Çorbası
MALZEMELER
- 500 g kemikli kuzu eti.
- 1 adet kuru soğan.
- 1 su bardağı nohut.
- 2 yemek kaşığı biber salçası.
- yarım çay bardağı sıvı yağ.
- 1 yemek kaşığı kuru nane.
DIŞI İÇİN.
- 300 g iki kere çekilmiş çiğ köftelik kıyma.
- 2 su bardağı ince bulgur.
- 1 su bardağı irmik.
- 1 yemek kaşığı biber salçası.
- 1 çay kaşığı kimyon.
- 1 yemek kaşığı pul biber.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
- 2 yemek kaşığı un.
- 500 g kemikli kuzu eti.
- 1 adet kuru soğan.
- 1 su bardağı nohut.
- 2 yemek kaşığı biber salçası.
- yarım çay bardağı sıvı yağ.
- 1 yemek kaşığı kuru nane.
DIŞI İÇİN.
- 300 g iki kere çekilmiş çiğ köftelik kıyma.
- 2 su bardağı ince bulgur.
- 1 su bardağı irmik.
- 1 yemek kaşığı biber salçası.
- 1 çay kaşığı kimyon.
- 1 yemek kaşığı pul biber.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
- 2 yemek kaşığı un.
İÇ HARCI İÇİN.
- 300 g koyun kıyması.
- 2 adet kuru soğan.
- 300 g koyun kıyması.
- 2 adet kuru soğan.
Zeytinyağlı Sarma Tarifi
ZEYTİNYAĞLI KARIŞIK SARMA
HAZIRLANIŞI
MALZEMELER
- 1 adet lahana.
- yarım dizi kuru patlıcan.
- yarım dizi kuru kırmızı biber.
- 5 adet büyük kuru soğan.
- 200 g asma yaprağı.
İÇ HARCI İÇİN.
- Tencereye alınan 1 bütün beyaz lahana baş kısmından kesilerek yumuşayana kadar haşlanır.
- Lahana alınıp yaprak yaprak ayrılır. Aynı suda kuru patlıcan ve kırmızı biber haşlanır.
- Başka bir tencerede kabukları soyulup ortadan çizilen kuru soğanlar haşlanır.
- 3 kuru soğan doğranıp tavaya alınır. Üzerine pirinç eklenip kavrulur. Domates salçası
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
tarifi,
Zeytinyağlı dolma,
Zeytinyağlı Sarma
Cevizli Ev Baklavası
Yemek Tarifleri , pasta,nedir,Mutfak, Kolay
Cevizli Ev Baklavası
Karışık Kuru Dolma Tarifi
KARIŞIK KURU DOLMA
MALZEMELER
10 adet kuru patlıcan
10 adet kuru beyaz kabak
10 adet kuru kırmızı dolmalık biber
4 su bardağı pirinç
20-25 adet salamura yaprak
5 adet soğan
1 su bardağı sumak tohumu
2 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı sumak ekşisi
HAZIRLANIŞI
Kuru patlıcan, kabak ve biber yumuşaması için haşlanır. Soğanlar doğranır ve kavrulur. İçine salça atılır, yıkanıp süzülen pirinçler, tuz, karabiber, pul biber, nane ve sumak ekşisi de katılarak dolmanın içi hazırlanır. Pirinçler tam pişmeden ocaktan alınır. Sumak tohumları sıcak suya konur ve bir kenarda bekletilir. İç harç salamura yapraklara, dolmalık biber ve
MALZEMELER
10 adet kuru patlıcan
10 adet kuru beyaz kabak
10 adet kuru kırmızı dolmalık biber
4 su bardağı pirinç
20-25 adet salamura yaprak
5 adet soğan
1 su bardağı sumak tohumu
2 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı sumak ekşisi
HAZIRLANIŞI
Kuru patlıcan, kabak ve biber yumuşaması için haşlanır. Soğanlar doğranır ve kavrulur. İçine salça atılır, yıkanıp süzülen pirinçler, tuz, karabiber, pul biber, nane ve sumak ekşisi de katılarak dolmanın içi hazırlanır. Pirinçler tam pişmeden ocaktan alınır. Sumak tohumları sıcak suya konur ve bir kenarda bekletilir. İç harç salamura yapraklara, dolmalık biber ve
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)