Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

8 Temmuz 2015 Çarşamba

Kabak Çiçeği Dolması

Biliyorsunuz ki, Kabak Çiçeği Dolması Ege bölgesine ait lezzetli bir yemektir.

5 kişilik
10 dakika
Tencerede kısık ateşte 8-10 dakika

Malzemeler
Kabak çiçekleri (25 adet),
Sıvı yağ (Yarım çay bardağı),
Tuz (1 tatlı kaşığı),
Şeker (1 tatlı kaşığı),
Su (1.5 bardak sıcak su) 

Çilekli milföy pasta



cilekli-milfoy
Malzemeler
½ paket milföy
Yarım kilo çilek
Pudra şekeri
Krema malzemeleri
1 litre süt
3 adet yumurta sarısı
2,5 çay bardağı toz şeker
140 gr un
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Hazırlanışı
Milföyü buzluktan çıkarıp çözülmesi için 15 dakika bekleyin.

Mısırlı pilav


misirli-pilav
Malzemeler
1 çorba kasesi pirinç
1,5 çorba kasesi su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı

Çökertme kebabı


cokertme-kebabi
Malzemeler
1 kg patates
600 gr biftek
2 soğan
5 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kırmızı pul biber
Kekik
Kızartmak için
Sıvı yağ
Sos için
3 domates
1 su bardağı domates püresi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Üzeri için
Sarımsaklı yoğurt
Maydanoz
Hazırlanışı
Patateslerin kabuklarını soyup kibrit çöpü kalınlığında doğrayın ve tuzlu suda 30 dakika bekletin.

Sütlü ıspanak çorbası


ispanak-corbasi1
Malzemeler
250 gr ıspanak
1/3 su bardağı sıvı yağ
1 adet soğan
2 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 yumurta sarısı
¼ limonun suyu
Tuz
Üzeri için
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Toz kırmızı biber
Rendelenmiş kaşar peyniri
Kıtır ekmek
Hazırlanışı
Ispanakları yıkayıp temizleyin. Suyunu iyice süzdürüp incecik doğrayın. Soğanı da küp küp doğrayın.

Yemek tarifleri ve iftar menüleri

Günün yemek tarifleri ve iftar menüleri (21. gün)
Mantılı çorba
 1 kase mantı, 1 kase haşlanmış nohut, 1 su bardağı et suyu, 2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı salça, pul biber, nane, zeytinyağı, tuz, su.

Unu, biraz zeytinyağını ve tereyağını tencereye koyuyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Salçayı ilave ediyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Soğuk et suyuyla karıştırarak kıvamını açıyoruz. Sıcak su veriyoruz. Nohutu ve mantıyı koyuyoruz. Tuzunu da atarak pişmeye bırakıyoruz. Kıvamı çok koyu olursa sıcak suyla kıvamını açabiliriz. Çorbamız tamamen pişince pul biber ve nane dökerek servis ediyoruz.
İzmir köfte
500 gr kıyma, 1 soğan, 1 tutam maydanoz, 1 yumurta, galeta unu, tuz, karabiber. SOSU İÇİN: 1

7 Temmuz 2015 Salı

Şeftali, yaz sofralarının vazgeçilmez meyvelerinden biri.

 Tadı ve kendine has kokusu ile bizi kendine çeken bu meyvenin sağlık açısından da birçok faydası var.
Şeftalinin 100 gramı sadece 39 kalori içerir. 1 orta boy şeftali yaklaşık 70 kaloridir. Diyetlerde 1 adet şeftali 1 porsiyon meyve yerine geçer.
Gün boyunca hava, su ve diğer çevresel faktörler nedeniyle ve yediklerimiz/içtiklerimiz sebebi ile vücudumuzda oluşan sağlığımız açısından zararlı ve yaşlanmayı hızlandırıcı serbest radikallerin bedenimizden atılmasına yardımcıdır. Besinlerin antioksidan içeriklerine göre verilmiş puanlama olan ORAC değeri yarım şeftali için 1814’tür. Zeaksantin, lutein ve beta-kriptoksantin