MALZEMELER
3 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı un
4 adet yumurta
MUHALLEBİSİ İÇİN:
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
SOSU İÇİN:
4 çay bardağı şeker
4 yemek kaşığı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı un
4 adet yumurta
MUHALLEBİSİ İÇİN:
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
SOSU İÇİN:
4 çay bardağı şeker
4 yemek kaşığı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hamuru için tereyağı eritilir. İçine suyu dökülür. Kaynayınca unu koyulur ve hızlıca karıştırılır. Kıvamı gelince ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Soğuyunca içine tek tek yumurtaları kırılır ve mikserle çırpılır. Muhallebisi için tencereye süt, un, şeker, 1 adet yumurta ve 1 adet yumurtanın sarısı alınır ve koyu kıvama gelinceye kadar karıştırılarak pişirilip soğutulur. Hamur karışımı bir sıkma torbasına konur. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ceviz