Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

25 Şubat 2019 Pazartesi

Künefe Hangi Peynirden Yapılır


Daha çok Hatay taraflarına özgü olan künefe, tüm Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde meşhurdur. Bu nedenle birçok yerde bizzat yapıldığına ve malzemelerinin de bulunduğuna şahit olabilirsiniz. Hatta malzemeleri aldıktan sonra, evde kendiniz de yapabilirsiniz. Künefe hangi peynirden yapılır buna bakınca, bu konuda kesinlikle tuzsuz peynir tercih edilmesi gerektiğini görüyoruz. Peynir ve diğer malzemelerin seçimi çok önemlidir. Zaten çok zor olmayan künefe, ancak malzemeleri doğal ve kaliteli olunca lezzetli olur.
Künefe Peynirleri
Künefe hangi peynirden yapılır bunu incelediğimiz zaman genel olarak;
  • Urfa peyniri
  • Antep peyniri
  • Hatay peyniri
  • Lor peyniri
  • Dil peyniri gibi peynir çeşitlerinin kullanıldığını görüyoruz.
Yöresel lezzetleri bulmak biraz zaman alabilir ve her yerde bu ürünleri bulamayabilirsiniz. Künefe yaparken kesinlikle çiğ süre yakın tuzsuz peynirler tercih edilmelidir. En kolay bulunanlar dil peyniri ve lor peyniri olduğu için birçok yerde bunların tercih edildiğine şahit olabilirsiniz. Sonuçta yapılan künefede peynir ayarlamasını iyi yapmak gerekir. Peynir şerbetle karışacağı için çok tuzlu olan tatta sorun oluşturacaktır. Bu konuda dikkatli olmak gerekir. En az ana malzeme kadar peynir kullanımı ve bunun kalitesi de önemlidir.
Peynirli Künefe Nasıl Yapılır?Künefede Hangi Peynir Kullanılır?
Künefe hangi peynirden yapılır bunu incelediğiniz zaman, uygun peynir seçilince künefenin daha
lezzetli olabileceğini görüyoruz. Künefe yaparken bakır tepsinin tercih edilmesi daha iyidir. Seçtiğiniz tepsiyi tereyağıyla yağlamanız gerekir. Sıkıştırılarak koyulan künefelerin üzerinde peynirler eşit şekilde eklenir. Daha sonra üzerine yine kadayıf geçilir. Kadayıfı avuç içinizle bastırabilirsiniz.
En son aşama olarak şerbetin dökülmesi gerekir. Şerbet yaparken şeker, su ve birkaç damla limon kullanılır. Yirmi dakika kaynamaya alınan su ve şekerin üzerine daha sonra limon damlatılır. Birkaç dakika sonra da ocak üzerinden bu karışım alınır. Ve biraz soğumaya koyulur. En az 20 dakika soğuması gerekir. Ardından künefenin üzerine eşit şekilde dağıtılır. Üzerine ceviz, fındık, fıstık içi dökebilirsiniz.

---

Künefe Yaparken Uygulanabilecek Püf Noktalar

  • Künefede peynirin önemi kadar şerbetin kıvamı da oldukça önemlidir. Bu yüzden şerbeti iyice kaynattığınızdan emin olmalısınız.
  • Künefeyi hazırlarken sıvı yağ yerine doğal tereyağı kullanmanız lezzeti açısından daha doğru olacaktır.
  • Seçeceğiniz peynirin tuzlu olmasından kaçınmalısınız. Eğer elinizde bulunan peynir tuzlu ise tuzunu azaltın ya da yeni bir peynir tercih edin. Aksi taktirde peynir üzerine şerbet döküldüğünde içeriğindeki tuz miktarında çok fazla değişiklik olmayacağı için aynı şekilde şerbetin de tatlı olması iki tadın da hissedilmesine neden olacaktır.
  • Künefeyi yaparken ısıyı tek bir taraftan vermek yerine çevirerek, her iki tarafında pişmesini sağlamalısınız. Böylece her alanı da pişmiş ve lezzetli olacaktır.
  • Künefe sıcakken şerbeti dökmeniz daha çabuk emilmesini sağlayacağından buna ayrıca dikkat etmeniz gerekmektedir. Ya künefe soğuk ama şerbet kaynar olmalı ya da şerbeti soğutmuş ama künefe sıcak. Aksi takdirde şerbet yeterince kadayıfı ıslatmayacaktır.
  • Şerbetin için birkaç damla limon damlatmanız, şerbetin daha dayanıklı olmasını sağlayacaktır.


Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*Künefe Hangi Peynirden Yapılır*Künefe Nasıl Yapılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı