Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

Bu Blogda Ara

29 Eylül 2018 Cumartesi

Acılı Ezme

Acılı Ezme


4 adet domates
2 adet kırmızı kapya biber
2 adet yeşil biber
2 adet yeşil süs biberi
Yarım demet maydanoz

1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz
1 küçük çay bardağı zeytinyağı
2 adet limonun suyu
Hazırlanışı
Domates, biber, soğan, maydanozları isterseniz bıçakla çok ince olacak şekilde kıyın, isterseniz robottan da geçirebilirsiniz.
İnce olarak kıydığımız malzemelerimizi karıştıracağımız kabımıza alalım.
Şimdi sosu içim bir kase alıp, limon suyunu, zeytinyağını, ince kıyılmış sarımsak, salçaları, tuz ve baharatlarını ekleyip bir çırpıcı yardımı ile iyice karıştırıyoruz.
Hazırladığımız sosumuzu diğer malzemelerimizin üzerine döküp bir güzel karıştırıyoruz. Acılı ezmemiz hazır. Sunum yapacağımız servis tabağımıza alıp afiyetle yiyebilirsiniz.
Malzemeler


Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*Acılı Ezme* rakı mezeleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı