Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

16 Eylül 2019 Pazartesi

Mutfaklarda Oluşan Güveler Birkaç Malzemeyle Nasıl Kolayca Temizlenir?

Tahıl ve kuru bakliyatlarda üreyip tüm mutfağa yayılanlarından kıyafet dolaplarının içini mesken tutanlara, güveler tam da şu sıcak havalarda dört bir yanı sarabiliyor ne yazık ki.
Kelebeğe benzetilseler de aslında onlarla aynı aileden olmayan bu zararlılar, kahverengi tonlarındaki renkleri ve geceleri ortaya çıkmalarıyla kelebeklerden kolayca ayırt edilebiliyor. Tahıl, kuru bakliyat, tahta ve yünlü giysiler başta olmak üzere çeşit çeşit kıyafetin içinde kurtçuk şeklinde üreyen ve yetişkinliklerinde tıpkı kelebek gibi kanatlanan bu böcekler, hem giysilere hem de yiyeceklere zarar veriyor, mutfak dolapları ve gardıropların içinde çoğalarak yaşamaya devam ediyor. Hal böyle olunca onlardan bir an önce kurtulmak, hem evin hijyenini hem de sağlığımızı korumak açısından büyük önem taşıyor.
Tam da bu yüzden biz de istedik ki evinizi onlardan korumanın yollarını anlatalım, oluşan güve nasıl temizlenir, nasıl yok edilir birlikte öğrenelim.
Buyursunlar...

Tahıl ve kuru bakliyatları güvelerden korumanın yolu: Defne yaprağı
pinterest
pinterest
Öncelikle mutfakta ya da varsa deponuzda muhafaza ettiğiniz tüm tahıl ve kuru bakliyatları plastik poşetlerinden çıkarmalı ve ağzı hava almayacak şekilde

Bakliyatların Böceklenmemesi Ne Yapılmalı?

Bakliyatların Böceklenmemesi Ne Yapılmalı?

Mutfakta en çok kurtlanan, böceklenen gıdaların başında bakliyatlar gelmektedir. Özellikle nem ve sıcaklığın yüksek olduğu zamanlarda ve yerlerde bu tür sorunlar daha sıklıkla karşınıza çıkmaktadır. Bunu engellemek için birkaç püf noktasına dikkat etmeniz gerekir. Bunlara dikkat ederek ve uygularsanız bakliyatlarınızı daha uzun süre koruyabilirsiniz. Bakliyatların kurtlanmaması, böceklenmemesi için püf noktaları arasından birkaçı ise şunlardır;
Bakliyatların Böceklenmemesi Ne Yapılmalı
  • Bakliyatlarınızın kurtlanmaması için öncelikle serin yerde muhafaza etmeniz önemlidir. Paketinden çıkmamış bakliyatları bile aşırı sıcaktan koruyunuz. Olabildiğince serin yerde muhafaza ediniz.

26 Ağustos 2019 Pazartesi

Kepekli Yulaflı Kek Tarifi

  • Kepekli, Yulaflı, Kek Tarifi
    3 adetyumurta
  • 1 büyük su bardağışeker
  • 1 büyük su bardağısüt

Yulaf Nasıl Yenir?

Yulaf Nasıl Yenir?

Whatah kahvaltılarında kibrit kutusu kadar peynirlerden, kuş yemi gibi gözüken müslilerden bıktıysanız sizi kurtarıcınızla tanıştıralım; yulaf.  Özellikle çalışıyorsanız, erken kalkmak zorundaysanız kahvaltı yapacak vaktiniz yoksa yulaflı tarifleri hazırlamak 10 dakikanızı alacaktır.
Araştırmalara göre özellikle kış aylarında haftada 5 ila 6 gün yulaf yemek sağlık açısından çok yararlıdır. Yulaf ezmesi güne başlamak için ihtiyacımız olan enerji ve karbonhidratı sağlayan zengin besin kaynağıdır
Yulaf nasıl yenir?

Yulafın Faydaları Nelerdir?

Vitamin ve Mineral Deposu

YULAFLI, ZENCEFİLLİ KURABİYE TARİFİ

Yulaflı, zencefilli, kuru üzümlü harika bir kurabiye tarifi.Ara öğünlerde, evde, okulda, ofisde, yolculukta sağlıklı atıştırmalık istendiği her yerde nefis, lezzetli ve sağlıklı kurabiyenin İçindeki zenginliği gördüğünüzde hemen yapmak isteyeceğiniz bir tarif.
Yulaflı Zencefilli Kurabiye Tarifi

YULAFLI, ZENCEFİLLİ KURABİYE TARİFİ


100 GRAM UN (SİYEZ, BUĞDAU UNU)
100 GRAM YULAF EZMESİ
100 GRAM KURU ÜZÜM  VEYA ÇİKOLATA PARÇALARI
100 GRAM TEREYAĞ
100 GRAM ESMER ŞEKER VEYA ( STEVİALİ  TOZ TATLANDIRICI)
½ ÇAY KAŞIĞI TOZ ZENCEFİL
1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
1 ADET LİMON KABUĞU RENDESİ

14 Haziran 2019 Cuma

Zeytinyağlı Biber Dolması

Zeytinyağlı Biber Dolması Malzemeleri
16 adet dolmalık biber
3 – 4 adet domates – dolmanın üzeri için
 
İç Pilav için Malzemeler
1 su bardağı zeytinyağı
7 adet büyük boy soğan
3 su bardağı pirinç – nişastası gidene kadar yıkanmış
Tuz
Karabiber
Kuru nane
2,5 yemek kaşığı toz şeker
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı Yenibahar – piştikten sonra
 
Üzeri için Malzemeler
½ su bardağı zeytinyağı
Su – dolmaların yarısına gelecek şekilde
Zeytinyağlı Biber Dolması
Zeytinyağını bir tencereye alın ve soğanları kavurun. Pirinçleri nişastası gidene kadar yıkayın. Soğanlar kavrulduktan sonra pirinci ekleyin ve kavurun. Ardından tuz, karabiber, nane ve toz şekeri ekleyip iyice karıştırın. Suyunu ilave edip pişirin ve demlenmeye bırakın.

Anne Köftesi

Anne KöftesiAnne Köftesi Malzemeleri
500 gr. dana orta yağlı kıyma
2 dilim ekmek içi
1 adet yumurta
1 adet soğan – rende