Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet - Diyet Yemekleri - Besinler Vejetaryen Mutfağı Yemek Tarifleri | Ücretsiz, Kolay, Pratik, Lezzetli Yemek Tarifi.Salatalar, tatlılar, balıklar, çorbalar, pilavlar, zeytinyağlılar ve pasta tarifleri. *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Translate
İzleyiciler
Bu Blogda Ara
15 Şubat 2022 Salı
Artan Şerbet Nasıl Değerlendirilir?
14 Şubat 2022 Pazartesi
Fırında içi yumuşak dişi çitir çitir Patates- Fırında Patates
Fırında içi yumuşak dişi çitir çitir Patates 🤤
— Yemekolik (@yemekolik) February 14, 2022
Malzemeler;
8 adet orta boy patates
2 yk Mısır nişastası
1/2 çb zeytinyağ
1 yk eritilmiş tereyağı
Tuz
Kekik,kırmızı toz biber, karabiber ve sarımsak tozu
pic.twitter.com/p1MVi148lr
12 Şubat 2022 Cumartesi
Ev Yapımı Karamel Sos (Nişastasız ve Kremasız) Tarifi Nasıl Yapılır?
29 Ocak 2022 Cumartesi
Hamsi Buğulama Tarifi Nasıl Yapılır?
Hamsi Buğulama Tarifi Püf Noktaları
Balık alırken mutlaka balığın gözlerinin canlı, parlak ve saydam olmasına dikkat edin. Hamsiye dokunduğunuzda kuyruk kısmının sert olması, parmakla baskı uyguladığınızda çukur meydana gelmemesi gerekir. Hamsilerin lezzetini artırmak için, temizledikten sonra tuzlayıp 20 dakika dolapta bekletebilirsiniz.
Hamsi Buğulama Tarifi Nasıl Yapılır?
Hamsi Buğulama Tarifi Malzemeleri
19 Ocak 2022 Çarşamba
Şerbetli Tatlı Yaparken Yaptığımız Hatalar
Biz tatlı yemeden sofradan kalkamayan, gelen misafirlere tatlı ikram etmeden rahat edemeyen bir milletiz. Ama şimdi eğri oturalım, doğru konuşalım: Sütlü tatlıları çok sevsek de şerbetli tatlıların gönlümüzdeki yeri çok daha ayrı. Bir baklavaya, bir künefeye hangimiz hayır diyebiliyoruz ki?
Türk mutfağının olmazsa olmazı şerbetli tatlıların evde yapılanları ise çok daha makbul. Ancak bu emek ve sabır gerektiren canım şerbetli tatlıları mutfakta hazırlarken sık sık yapılan öyle hatalar var ki onların hakkını bazen tam verememize sebep oluyor.
Önümüz de bayramken, baklavalar açılmayı beklerken bu hatalardan ders çıkarma ve bir daha yapmama vaktidir şimdi.
Elinizin tadı bol olsun!
Baklava gibi tatlıların hamurunu yeterince dinlendirmiyor, onun kalın ve zor açılır olmasına sebep oluyorsunuz
Dedik ya şerbetli tatlılar emek ve sabır işi. Hele özellikle ev baklavası gibi tatlılar yapmak için mutfağa girdiyseniz onların hamurunu en az 4-5 saat önceden hazırlamalı, üzerini nemli bezle
17 Ocak 2022 Pazartesi
Avokadonun tadı - Avokado yemenin 21 lezzetli yolu
Yemeklerinizi besin açısından zenginleştirmenin en güzel yolu bir parça avokado eklemek olabilir. Sadece çeyrek (30 gram) avokado iyi bir lif, yağ ve protein sağlar. Çünkü avokado kalp sağlığına, kilo kontrolüne ve sağlıklı yaşlanmaya yardımcı olabilir.
Sizler için avokado yemenin 21 ilginç yöntemini derledik:
1. Terbiyeleme
Avokadonun tadını çıkarmanın en basit yolu bir tutam tuz ve karabiber serpmektir. Biber, balzamik sirke veya limon suyu, zeytinyağı eklemek gibi başka tatları da deneyebilirsiniz.
14 Ocak 2022 Cuma
Avokadonun faydaları nelerdir, avokado meyvesi nasıl yenilir?
Avokadonun faydaları nelerdir, avokado meyvesi nasıl yenilir?
Avokado, içerdiği vitamin, mineral ve antioksidan açısından oldukça zengin bir meyvedir. Cilt sağlığı başta olmakla birçok faydası bulunan meyvenin faydaları nelerdir, avokado nasıl yenir?
AVOKADO NEDİR?
Bilimsel adı Persea americano olan avokado bir ağaç meyvesidir. Kabuğu yeşil, yenen kısımları beyaz ve iri çekirdeklidir. Avokado tam olgunluğa toplandıktan sonra erişir. Lezzetini anlamak için olgunlaşmasını beklemek gerekmektedir. Hemen tüketmek için satın alıyorsanız, yumuşak olanı seçmeniz gerekir. Seçerken aynı zamanda kabuğunun da parlak ve kaygan olmasına, salladığınızda çekirdeğin sesinin gelmesine dikkat edin. Birkaç gün sonra tüketecekseniz eğer, sert olanı tercih etmeniz gerekir.