Hamuru için
5 bardak çig köftelik bulgur (1 bardağı kitel bulgur olarak kullanabilirsiniz)
1 bardak irmik
1 yemek kaşığı pulbiber
1 yemek kaşığı tuz (damak tadınıza göre
ayarlayabilirsiniz)ıslatmak için 2 buçuk bardak sıcak su
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası (tepeleme değil)
1 çay bardağı un
iç malzemesi
1 kilo kadar kıyma
Yarım kilo soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
yeteri kadar tuz ,pulbiber, karabiber isteğe bağlı reyhan, ceviz ,maydanoz
kızartmak için bol kızgın sıvıyağ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı