evde burger yapmanın sırları! 😎 Dışarıda yediğiniz kadar lezzetli bir hamburgeri evde yemek istiyorsanız, bu tarifi kaçırmayın. 😉👌
Smashed Burger
Malzemeler:
(6 adet) 6 adet hamburger ekmeği Köftesi için: 850 gram dana kıyma 1 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı karabiber
Arası için:
6 yaprak marul 6 dilim domates 6 dilim salatalık turşusu 3-4 yemek kaşığı soğan (küp küp doğranmış) 12 dilim burger peyniri
Sosu için:
6 yemek kaşığı ketçap 3 yemek kaşığı mayonez 2 yemek kaşığı hardal 2 yemek kaşığı turşu suyu 1 tutam tuz 1 tutam karabiber
Yapılışı:
1. Kıymayı 70-80 gramlık parçalara bölün ve elinizde yuvarlayın. 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin. 2. Büyük bir tavayı ısıtın. Köfteleri tavaya koyun,üstlerine ufak yağlı kağıtlar koyup spatula ve bir ağırlıkla dümdüz olana kadar bastırın. Yaklaşık 30 saniye sonra kağıtları kaldırın. Hafifçe tuz ve karabiber ekleyip köfteleri ters çevirin, pişen yüzeye soğan küpleri koyup peynir dilimlerini de koyup tavanın altını kısın ve bir kapakla kapatın. 3. Peynirlerin erimeye başladığını görünce köfteleri üst üste koyun ve hazır bekleyen burger ekmeğinin arasına koyup sıcak olarak servis edin. 4. Sosu içim bütün malzemeyi bir kasede karıştırın ve hazır hale getirin. 5. Ekmeği ikiye bölün içine tereyağı sürün ve tavada hafifçe kızartın. 6. Kızaran ekmeklerin iki yüzüne de sosu sürün. 7. Tabana kıyılmış marul, domates dilimi ve turşu dilimlerini koyun. 8. Köfteleri ekmeğin arasına koyun ve sıcak şekilde servis edin.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı