Şerbet ise ballı, güllü, baharatlı veya meyve aromalı, içecek ve tatlı yapımında kullanılan şekerli sıvıdır. Kolay hazırlanışı ve tadında sadece tatlı tadının olması zamanında tat vermek istediğimiz tüm yemeklere kullanabilmemizi sağlamış. Eğer siz de şerbetli bir tatlı yapmaya karar verdiyseniz, lezzetli bir şerbetli tatlının püf noktasının şerbetten geçtiğini bilmeniz gerekmektedir. Şerbeti fazla yapmaktan korkmayın. Fazlasını değerlendirebileceğiniz farklı yöntemler Türk mutfağında mevcut.
Şerbet Nasıl Hazırlanır?
Şerbetteki hacimi, kullanılan su belirler. Şerbet yapmak istediğiniz kadar suyu bir tencereye koyup kaynatın. Kaynayan suya gereken miktarda şeker koyun. Bu şeker oranı hangi tatlıda şerbeti kullanacağınıza göre değişiklik gösterir. Normal şerbet miktarı ne kadar su kullanılıyorsa, o kadar şekerdir. Örneğin, üç bardak su kullanılıyor ise üç bardak şeker kullanmanız gerekmektedir. 1 bardak azı veya çoğu açık ya da koyu şerbettir. Bu tamamen damak zevkinizle ilgili bir durum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı