Cevizli Baklava Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 2adetyumurta
- 1çay bardağısüt
- 1çay bardağıayçiçek yağı
- 1yemek kaşığısirke
- 3,5su bardağıun
- 1/4çay kaşığıtuz
Şerbeti için:
- 4su bardağısu
- 4su bardağıtoz şeker
- 1tatlı kaşığılimonun suyu
İçi için:
- 3su bardağıceviz içi (iri çekilmiş)
Açmak için:
- 1,5su bardağınişasta
Üzeri için:
- 200grameritilmiş tereyağı
- 1/2çay bardağısıvı yağ
Cevizli Baklava Tarifinin Püf Noktası
Şerbetin ılık, baklavanın sıcak olmasına özen gösterin. Yufkaları tek tek açmak yerine birkaç tanesini üst üste koyarak da açabilirsiniz. Erittiğiniz tereyağının üzerinde oluşan köpüğünü mutlaka alın. Bu sayede baklavanız üzeri yanık gibi görünmeden tam kıvamında pişecektir. Yufkaları açarken bolca nişasta kullanarak açın, açma işleminiz kolaylaşır. Bekleyen bezelerin üzerine örtü örtün ve kurumalarını engelleyin. 140 derecede pişirmeye özen gösterir. Aksi taktirde tarifiniz hamurlaşır.
Cevizli Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti hazırlayarak başlayalım. Şerbet için; şeker ve suyu tencereye alın ve karıştırın. Ocağın üzerine alıp kaynamaya bırakın,
- Kaynayınca limon suyu ekleyin ve kısık ateşte 10 dakika kadar daha pişirin.Ocaktan alıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Hamur içim un hariç bütün malzemeleri bir araya getirin.
- Ardından unu azar azar ilave edin.
- Güzelce yoğurun.Ele yapışmayan bir hamur elde edin. 10 dakika oda sıcaklığında dinlendirin.
- Hamurunuzu 40 eş parçaya bölün. 10 beze, 10 beze olacak şekilde kendi arasında 4 gruba ayırın. 10 tanesini tezgah üzerine alın, geriye kalan 30 adedin üzerine bez örtün, kurumalarını engelleyin.
- Açarken nişastayı bol kullanırsanız çok rahat açarsınız. 10 bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde tek tek açarak aralarına nişasta serpin ve üst üste koyun.
- Daha sonra 10 bezeden oluşan birleşimi merdane yardımıyla fırın kabınızın büyüklüğünde açarak tek bir yufka haline getirin.
- Yeteri kadar inceldiğinde birleşmiş olan yufkaları tek tek açarak ayırın ve fırın kabınıza yerleştirin. Bu noktada zorlanırsanız tek tek açmadan tek bir tabaka halinde de koyabilirsiniz.
- 10. yufkayı da koyduktan sonra her yerine eşit gelecek şekilde ceviz içi ekleyin. Sonra aynı işlemi diğer 10 yufka içinde yapın.Toplamda aynı işlemi 4 defa yapacaksınız ve baklavanız 40 yufkadan oluşacak.
- Son yufkada bittiğinde kesme işlemine başlayabilirsiniz.
- Görseldeki gibi yıldız şekli vererek narince dilimleyin. Arzu edenler kare kare de kesebilir.
- Tereyağını eritin ve üstünde oluşan köpüğü mutlaka alın. Sıvı yağı da tereyağının içine ekleyerek bir kaşık yardımıyla baklavanızın her yerine dökün.
- 140 dereceye ayarlamış olduğunuz fırına vererek 40-45 dakika düşük ısıda üzeri nar gibi kızarana pişirin.
- Fırından aldığınız baklavanın ilk sıcağı çıkınca şerbetini ekleyebilirsiniz. Şerbetini yavaş yavaş çekecektir. 2 saat sonunda servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var.
Cevizli Baklava Tarifinin Servis Önerisi
Dilerseniz yanına kaymak ya da dondurma ilave edebilir, o şekilde servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı