Malzemeler
- 1 sap pırasa
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yumurta
- Yarım çay bardağı (büyük olanlarından) süt veya yoğurt suyu
- 3-4 yemek kaşığı siyez unu
- 1 çay kaşığı karbonat
- Tuz ve baharatlar(nane, karabiber, kırmızı biber)
Hazırlanışı
- Pırasayı ince olacak şekilde doğrayıp zeytinyağı ile birlikte tavaya alın.
- Pırasaları diriliğini kaybedip yumuşayıncaya kadar kavurun.
- Yumuşadıktan sonra tuz ve baharatları ilave edip ılımaya bırakın.
- Derin bir kapta yumurtaları az tuzla çırpın.
- Üzerine sırasıyla süt veya yoğurt suyu, un ve karbonatı ekleyip pürüzsüz olacak şekilde karıştırın.
- En son ılımış pırasayı da ilave edip karıştırın. Koyu lapa kıvamlı bir hamur elde edeceksiniz. Un miktarı az gelirse sonradan ilave edebilirsiniz.
- Yağladığınız yapışmaz geniş bir tavayı biraz ısıtın ve karışımı içine döküp yayın.
- Tavanın kapağını kapatıp orta ateşte pişmeye bırakın.
- Altı kızarıp üzeri de sertleşince spatula ya da bir tabak yardımı ile ters çevirin.
- Kapağı açık olarak diğer tarafta kızarana kadar pişirin ve ‘pırasalı tava keki’ niz servise hazır
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı
*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı