Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

4 Ocak 2023 Çarşamba

Kek kıvamında Pırasa Tava

Malzemeler
  • 1 sap pırasa
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yumurta
  • Yarım çay bardağı (büyük olanlarından) süt veya yoğurt suyu
  • 3-4 yemek kaşığı siyez unu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Tuz ve baharatlar(nane, karabiber, kırmızı biber)
Hazırlanışı
  1. Pırasayı ince olacak şekilde doğrayıp zeytinyağı ile birlikte tavaya alın.

  2. Pırasaları diriliğini kaybedip yumuşayıncaya kadar kavurun.
  3. Yumuşadıktan sonra tuz ve baharatları ilave edip ılımaya bırakın.
  4. Derin bir kapta yumurtaları az tuzla çırpın.
  5. Üzerine sırasıyla süt veya yoğurt suyu, un ve karbonatı ekleyip pürüzsüz olacak şekilde karıştırın.
  6. En son ılımış pırasayı da ilave edip karıştırın. Koyu lapa kıvamlı bir hamur elde edeceksiniz. Un miktarı az gelirse sonradan ilave edebilirsiniz.
  7. Yağladığınız yapışmaz geniş bir tavayı biraz ısıtın ve karışımı içine döküp yayın.
  8. Tavanın kapağını kapatıp orta ateşte pişmeye bırakın.
  9. Altı kızarıp üzeri de sertleşince spatula ya da bir tabak yardımı ile ters çevirin.
  10. Kapağı açık olarak diğer tarafta kızarana kadar pişirin ve ‘pırasalı tava keki’ niz servise hazır 🙂

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı