Portakallı Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
Şerbeti için;
- 3,5 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 1 dilim limon
Portakallı Revani Tarifi Nasıl Yapılır? İlk olarak şerbetini hazırlıyoruz şeker su ve limon dilimini uygun bir tencereye alıyoruz ocakta kaynadıktan sonra orta ateşte 15 dk kaynatıp ocaktan alıyoruz.
- Keki için; yumurta, şeker, vanilyayı uygun bir kaba alıyoruz mikserle 5-6 dk yüksek ayarda çırpıyoruz. Yoğurt sıvı yağ ekleyip 1 dk daha çıktıktan sonra irmik, un, kabartma tozu, rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip tekrar çırpıyoruz .
- Yağlamış olduğumuz borcama kek harcımızı döküp güzelce yayıyoruz.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 45 dk pişiriyoruz.
- Fırından çıkardıktan sonra 8-10 dk dinlendirdikten sonra soğuk şerbeti üzerine döküp 2-3 saat dinlendiriyoruz dilimleyip servis yapıyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤗💕.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı