Lavaş Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr un
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 350 ml ılık süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı kabartma tozu
- Son olarak hamuru toparlamak için biraz sıvı yağ
- Tüm malzemeleri bir kaba koyun ve hamuru yuğurun ele yapışan çok yumuşak bir hamur oluyor bu gayet normal.
- Hamuru yoğurduktan sonra üzerine 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ dökerek hamuru toparlayın ve elinizi hamurdan çıkarın.
- Hamurun üzerini kapatıp 10 dakika dinlendirin .
- Ardından 14 beze alın, bezelerin üzerini örtün tekrar 10 dakika dinlendirin.
- Dinlendikten sonra bezeleri unlayarak büyük bir yemek tabağı büyüklüğünce açın.
- İster saçta ister tavada önlü arkalı çok kızartmadan pişirin ,çok fazla kızartırsanız lavaşlar sertleşir pişiridiğiniz ekmekleri temiz bir bezin içerisine koyun, sertleşmesin.
*
Lavaş Ekmeği Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı