Evde Tavuk Dürüm Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet lavaş
- 1-2 yaprak marul
- 1 adet domates
Tavuk sote için;
- 500 gr tavuk göğüs
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet yeşil biber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı kekik
- Çay kaşığının ucuyla köri
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı ketçap
- 1 yemek kaşığı ajvar sos
- Evde tavuk dürüm yapmak için öncelikle ocağa aldığımız tavaya sıvı yağı alalım.
- Üzerine küp küp doğranmış tavuk etini ekleyerek karıştıralım ve suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- İrice doğradığımız yeşil biberleri ekleyelim ve pişirmeye devam edelim.
- Biberler diriliğini kaybettikten sonra karabiber, kekik, kırmızı toz biber, köri ve tuzu ekleyerek güzelce karıştıralım.
- Pişen tavuk etlerimizi ocaktan alalım.
- Dürümümüzün sosu için yoğurt, mayonez, ketçap ve ajvar sosu uygun bir karıştırma kabına alarak karıştıralım.
- Dürümümüzü hazırlamak için lavaşın üzerine etlerimizi alalım. Üzerine doğradığımız marulu da yerleştirdikten sonra hazırladığımız sostan gezdirelim.
- Son olarak ince doğradığımız domatesleri de yerleştirdikten sonra lavaşımızı dürüm yapalım. Diğer lavaşımızı da aynı şekilde hazırlayalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı