Turşu suyu nasıl hazırlanır?
Hepimiz hazırladığımız turşuların çok uzun süre küflenmeden dayanmasını, sebzelerimizin yumuşamadan, kıtır kıtır bir şekilde kalmasını ve lezzetlenmesini istiyoruz. Çok fazla tuzlu olduğunda yiyemiyoruz, az tuzlu kaldığında ise turşularımızın kıvamı dilediğimiz gibi olmuyor. Peki bu işin sırrı neyde saklı? Mükemmel turşu suyunda elbette. Turşu suyu yapımında gerekli olan her şeyi bir bir anlatmaya geçmeden önce turşu hakkında diğer bilmeniz gerekenler için
de şuraya göz atmanızı öneririz: Turşu Yapımı Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
diyfromscratch.wordpress.com
Turşu hazırlarken tuz seçiminiz oldukça önemli. Turşunuzun kıtır kıtır olmasını isterseniz iri taneli kaya tuzu, hafif yumuşak bir kıvamda olmasını isterseniz de normal sofra tuzu kullanmanızı öneririz. En klasiğinden, hemen hemen tüm turşularda kullanabileceğiniz turşu suyunun malzemeleri ise şöyle:
2 kg'luk kavanoz için turşu suyu tarifi:
5 su bardağı kaynamış sıcak içme suyu (1 litre)1 çay bardağı sirke (üzüm, elma vb)1 adet limonun suyu3 yemek kaşığı kaya tuzu2 çay kaşığı toz şeker (isteğe bağlı)Sıcak suyu bir tencerenin veya kabın içerisine alın. Diğer tüm malzemeleri ekleyin ve tuz eriyene kadar güzelce karıştırın. Ardından soğumaya bırakın. Steril edilmiş kavanozlara turşusunu kuracağınız sebzeleri yerleştirin. Ardından ılımış turşu suyunuzu kavanozlara pay edin. Kavanozlarınızı sıkıca kapatıp turşuları serin ve kuru bir yerde bekletin.
Bu turşu suyunuzu kurduğunuz turşu miktarına göre arttırıp azaltabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık diyoruz. Turşularınız kışa hazır!
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı
*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler* Turşu Suyu Nasıl Hazırlanır*
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı