Ganaj Tarifi İçin Malzemeler
- 200gramkrema(1 paket)
- 180gramçikolata
Ganaj Tarifinin Püf Noktası
Ocağın altını kısık ateşte kullanın, mutlaka karıştırın ve kremanın kesilmesine engel olun. Dilediğiniz bir çikolata çeşidini kullanarak da ganajınızı hazırlayabilirsiniz. Özellikle kuvertür çikolata ganaj yapımında kullanılmaz üzere daha nefis olacaktır.
Ganaj Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kremayı sos tenceresine alın. Ocağın altını yakın. Kısık ateşte kremayı sadece ısıtın, kaynatmayın
- Eriyinceye kadar karıştırın.
- Çikolata tamamen eriyip homojen bir karışım elde ettikten sonra ganajı bir kaseye alıp üzerini streçleyin.
- Buzdolabında bir süre dinlendirin. Dilediğiniz tatlı yapımında kullanabilirsiniz. Afiyetler olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı