Adından anlaşılacağı gibi Tekirdağ'ın meşhur lezzetleri arasında yer alan Tekirdağ köfte, irmik ve kıyma ile hazırlanır. İsteğe göre ızgarada, fırında ve kızartma olarak pişirilebilir. Trakya mutfağında çok sevilen Tekirdağ köfte, ince uzun dilimler halinde sunulur. Orijinal tarifte kuzu ve dana eti birlikte kullanılır. Malzemeler hazırsa, Tekirdağ köftesi tarif detaylarına geçelim.
Tekirdağ Köftesi için
Malzemeler
Tekirdağ Köftesi
Nasıl Yapılır
- Ekmekleri küçük küçük dilimleyin ve ıslatın. Kıymayı bir kabın içerisine alın.
- Kıymanın üzerine baharat ve ekmek dilimlerini ekleyerek 5 dakika yoğurun.
- Sarımsak ve soğanı rendeledikten sonra kıymanın üzerine ekleyin ve yoğurmaya devam edin.
- Daha sonra içine yumurta, irmik ve karbonatı da ilave ederek 10 dakika yoğurun.
- Kıymanın yapışmasını önlemek için elinizi hafifçe ıslatabilirsiniz.
- Kıymalı harç hazır olduğunda iki elinizle havaya kaldırıp hızlıca kabın içerisine atın. Bu işlemi 15-20 kez tekrarlayabilirsiniz.
- Kıymanın üzerini streç film ile kapatın. Vaktiniz varsa 1 gece, yoksa yarım saat buzdolabında dinlendirin.
- Dinlenen kıymadan küçük parçalar kopartın ve elinizle uzun ince şekiller verin.
- Hazırladığınız köfteleri yapışmaz tavada veya ızgarada pişirin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
Tekirdağ köftesini piyaz eşliğinde sunabilirsiniz.
Püf Noktası
- Köfte yapımında hem dana, hem de kuzu eti kullanırsanız lezzeti daha iyi olacaktır.
- Kıymayı çarpma işlemi, malzemelerin özdeşleşmesi için mutlaka yapılmalıdır.
- Köfte harcını 1 gece dinlendirerek irmiğin şişmesini ve köftenin daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.
- Köfteleri yağda kızartacaksanız, mutlaka kağıt havluda bekletin ve fazla yağını süzdürün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı