Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

26 Nisan 2025 Cumartesi

Adana Böreği


Adana Böreği için

Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 16 adet baklavalık yufka
  • 200 gr tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 200 gr çeçil peyniri
  • 500 gr kaşar peyniri
Adana Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle baklavalık yufkaları tepsinin üzerine yerleştirin ve kenarda kalan fazlalıkları kesin.
  2. Tereyağını bir tavaya alarak eritin.
  3. Tepsinin tabanını ve kenarlarını erimiş tereyağı ile yağlayın ve 8 adet baklava yufkasını sırasıyla tepsiye yerleştirin. 
  4. Her yufkanın arasına mutlaka eritilmiş tereyağı sürün.
  5. 8 kat yufkayı dizdikten sonra dilimler halinde kesin ve kenara alın.
  6. Bir kabın içinde yumurta ve sütü çırpın. 
  7. Bu aşamada diğer yufkayı parçalar halinde kopartın. Sosa batırarak tepsinin üzerine yerleştirin. 
  8. Rendelenmiş kaşar peynirini yufkaların üzerini kaplayacak şekilde serpiştirin. 
  9. Ardından üzerine çeçil peynirini yerleştirin.
  10. Tekrar diğer yufkayı parçalara ayırın ve sosa batırarak peynirin üzerini kapatacak şekilde yerleştirin. 
  11. Daha sonra kenara ayırdığınız 8 adet baklava yufkasını, aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste yerleştirin.
  12. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında altı ve üstü tamamen kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.




Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı