Izgara Tavada Limonlu Ve Mandalina Soslu Somon Balığı
Nasıl Yapılır
- Balıklar temizlenir, dilim dilim kesilir, yıkanır, tuzlanır.
- Tuzun balığa girmesi için 1,5-2 saat beklenir.
- Tavaya zeytinyağı ve tereyağı koyulur.
- Yağ biraz kızdıktan sonra balıklar tavaya dizilir. Balıklar kızarmaya bırakılır, biraz kızardıktan sonra ters çevrilir ve diğer tarafı pişirilir.
- Balıklar tamamen kızarana kadar bu işlem sürdürülür.
- Balıklar kızarırken sos hazırlanır.
- Limon sıkılır. Mandalina sıkılır.
- Küçük bir kaba limon ve mandalina suyu koyulur.
- Baharatlar koyulur, karıştırılır. (Baharatlar istenilen lezzete göre ayarlanır.)
- Hazırlanan sos servis tabağındaki balıkların üzerine gezdirilir.
- Tavada balığın yağı kalmışsa yağı da balıkların üzerine gezdirilir. Ilık servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı