Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

26 Nisan 2025 Cumartesi

Izgara Tavada Limonlu Ve Mandalina Soslu Somon Balığı

Izgara Tavada Limonlu Ve Mandalina Soslu Somon Balığı 


Malzemeler

  • 1,5 kilo somon balığı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Sosu için:

  • 1 adet  limon 
  • 1 adet mandalina
  • Kekik
  • Karabiber
  • Pul Biber
  • Kırmızı Toz Biber
  • Tuz
Izgara Tavada Limonlu Ve Mandalina Soslu Somon Balığı

Nasıl Yapılır

  1. Balıklar temizlenir, dilim dilim kesilir, yıkanır, tuzlanır.
  2. Tuzun balığa girmesi için 1,5-2 saat beklenir. 
  3. Tavaya zeytinyağı ve tereyağı koyulur.
  4. Yağ biraz kızdıktan sonra balıklar tavaya dizilir. Balıklar kızarmaya bırakılır, biraz kızardıktan sonra ters çevrilir ve diğer tarafı pişirilir.
  5. Balıklar tamamen kızarana kadar bu işlem sürdürülür. 
  6. Balıklar kızarırken sos hazırlanır. 
  7. Limon sıkılır. Mandalina sıkılır. 
  8. Küçük bir kaba limon ve mandalina suyu koyulur. 
  9. Baharatlar koyulur, karıştırılır. (Baharatlar istenilen lezzete göre ayarlanır.) 
  10. Hazırlanan sos servis tabağındaki balıkların üzerine gezdirilir.
  11. Tavada balığın  yağı kalmışsa yağı da balıkların üzerine gezdirilir. Ilık servis edilir.


Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı