Somon nasıl pişirilir?
Somon pişirirken nelere dikkat etmek gerekir? İşte, fırında, tavada, ızgarada ve şişte somon pişirme teknikleri:
Somon pişirirken nelere dikkat etmek gerekir? İşte, fırında, tavada, ızgarada ve şişte somon pişirme teknikleri:
Tavada Somon Nasıl Pişirilir?
- Eğer somonu tavada kızartarak pişirecekseniz, teflon veya yapışmaz yüzeyli bir tava kullanmaya özen gösterin.
- Somon yağlı bir balık olduğu için, pişirme esnasında ya çok az, ya da hiç yağ kullanmamak gerekir.
- Somonu tavada arkalı önlü olacak şekilde yaklaşık 10 dakika pişirebilirsiniz.
- Balık yağını salıp bej rengini almaya başladığında pişmiş demektir. Eğer pişirme işlemini uzun tutarsanız, balık kısa sürede kurumaya başlar.
Fırında Somon Nasıl Pişirilir?
- Somonu fırında pişirmeden önce, sevdiğiniz balık soslarından biriyle marine edebilirsiniz.
- Ardından yağlı kağıt serili fırın tepsisine balıklarınızı dizin.
- Balıkların kenarına dilimlenmiş limon ve defne yaprağı ekleyin.
- Balığın kalınlığına göre 200 dereceli fırında 10-15 dakika pişirmek yeterli olacaktır.
- Eğer balık çok kalınsa, pişirme süresi uzayabilir. Somonu fırında pişirirken, üzerine yağ eklemenize gerek yoktur.
Izgarada Somon Nasıl Pişirilir?
- Öncelikle bir kasenin içerisine zeytinyağı, sarımsak, limon ve tuz ekleyip karıştırın.
- Pişireceğiniz somonları, bu sosun içerisinde 5-10 dakika terbiye edin.
- Somonu ızgaraya aldıktan sonra her yüzünü 5-6 dakika pişirin. İki tarafı da güzelce piştikten sonra sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Somon Nasıl Poşe Edilir?
- Poşe tekniği, sıcak suyun içinde pişirme yöntemi olarak da bilinir.
- Somonu poşelemek için öncelikle baharatlarla güzelce harmanlayın. Ardından streç film ile sarın.
- Kaynar suyun içerisine streç filme sarılı somonu yavaşça bırakın.
- Yaklaşık 10 dakika içinde balığınız pişecektir.
Şişte Somon Nasıl Yapılır?
- Somonu şişte pişirmek için, küp küp doğrayın.
- Somonları limon suyu ve zeytinyağı ile marine edin.
- Ardından tahta şişlere geçirin. İsteğe göre farklı malzemeleri de şişe ilave edebilirsiniz.
- Hazırladığınız şişleri fırında veya ızgarada kolayca pişirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı