Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

26 Nisan 2025 Cumartesi

Kalem Böreği



Pratik hazırlanışıyla öne çıkan kalem böreği lezzetli atıştırmalıktan kahvaltı sofralarına ve özel davetlere kadar her ortamda enfes bir seçenek sunuyor. İncecik hamurun içine sıkıca sarılan peynir ve maydanozun muhteşem uyumuyla dolu olan Kalem Böreği, her lokmasıyla damakları şenlendiriyor. İşte gelelim kalem böreği tarifinin yapımına;

Kalem Böreği için

Malzemeler

  • 1 paket üçgen yufka 

İç harcı için;

  • 250 gr lor peynir
  • 50 gr kaşar peynir
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz

Sosu için;

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 şişe maden suyu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarıım bardak süt

Üzeri için;

  • 2 adet yumurta sarısı
  • susam
Kalem Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Sos için tüm malzemeyi bir kapta karıştırın.
  2. 1 tane yufkayı tezgaha alıp üzerine yeterince her yerine gelecek şekilde sos sürün.
  3. Enli tarafına peynir koyup ,sarma gibi önce kenarlarını içe doğru katlayıp sonra rulo şeklinde sarın.
  4. Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapın.
  5. Fırın tepsisine dizdiğiniz kalem böreklerinin üzerine yumurta sarısı/sos karışımından sürün.
  6. 190° önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
  7. Fırından çıkan kalem böreği servise hazır. Afiyet olsun.


Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı