Pratik hazırlanışıyla öne çıkan kalem böreği lezzetli atıştırmalıktan kahvaltı sofralarına ve özel davetlere kadar her ortamda enfes bir seçenek sunuyor. İncecik hamurun içine sıkıca sarılan peynir ve maydanozun muhteşem uyumuyla dolu olan Kalem Böreği, her lokmasıyla damakları şenlendiriyor. İşte gelelim kalem böreği tarifinin yapımına;
Kalem Böreği için
Malzemeler
Kalem Böreği
Nasıl Yapılır
- Sos için tüm malzemeyi bir kapta karıştırın.
- 1 tane yufkayı tezgaha alıp üzerine yeterince her yerine gelecek şekilde sos sürün.
- Enli tarafına peynir koyup ,sarma gibi önce kenarlarını içe doğru katlayıp sonra rulo şeklinde sarın.
- Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapın.
- Fırın tepsisine dizdiğiniz kalem böreklerinin üzerine yumurta sarısı/sos karışımından sürün.
- 190° önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkan kalem böreği servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı