Un Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
Un Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Un kurabiyesi için 200 gram oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını derin bir yoğurma kasesine aktarın.
Üzerine 1 adet yumurta ve 1 çay bardağı sıvı yağını da ekledikten
sonra pürüzsüz bir kıvam olana kadar çırpın.
1 su bardağı pudra şekeri, 5 yemek kaşığı buğday nişastası, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin ve 3 su bardağı unu azar azar ekleyin.
Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Kurabiye hamurundan büyükçe bir parça alın ve tezgahın üzerinde yuvarlayarak 2 parmak kalınlığında rulo şekline getirin.
Kenar kısımlarını kesin. Ardından üzerinden çatal yardımıyla geçerek şekil verin.
Bıçak yardımıyla 3 parmak genişliğinde parçalar kesin. Fırın tepsisine aktarın.
Üzerleri hafif kızarıp renk alana kadar önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.
Soğuttuktan sonra pudra şekeri eleyin.
Un kurabiyesi hazır! Servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun!
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı
*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*Un Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır*
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı