- 5 su bardağı un
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için
- 250 g eritilmiş tereyağı
- 2 su bardağı ceviz içi
Yufkaları açmak için
- 1.5 su bardağı buğday nişastası
Şurubu için
- 4 su bardağı toz şeker
- 5 su bardağı su
- 1/2 limonun suyu
Cevizli Köy Baklavası
Nasıl Yapılır
- Unu eleyerek derin bir yoğurma kabına aktarın ve üzerine yumurtaları kırın. Tuz, süt, yoğurt ve sıvı yağı ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
- Hamuru 30 eşit parçaya bölüp, üzerini nemli bir bezle örterek oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin.
- Bezeleri nişasta serptiğiniz zeminde, üzerlerine nişasta serperek 35-40 cm çapında yufkalar elde edecek şekilde ince açın.
- Baklava tepsisini yağlayıp içine bir kat yufka döşeyin. Üzerine eritilmiş sıcak tereyağı gezdirin. Diğer bezeleri de aynı şekilde açıp aralarını yağlayarak üst üste 15 kat olana kadar serin.
- Üzerine iri çekilmiş ceviz içini yayın. Diğer 15 yufkayı da aynı şekilde açıp aralarını yağlayarak cevizlerin üzerine yayın.
- Keskin bir bıçak yardımıyla baklava dilimi şeklinde kesin. Üzerine kalan tereyağının tamamını gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri altın sarısı oluncaya kadar pişirin.
- Şerbeti için, şeker ve suyu bir tencereye aktarıp karıştırarak 15 dakika kaynatın. Limon suyunu ilave edip karıştırın.
- Şerbeti bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın. Pişen tatlıyı fırından çıkarıp üzerine soğuk şurubu gezdirin ve servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı