Patates püresi kızartması evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz tarifler arasında yer almaktadır. Aniden gelen misafirleriniz için ya da aileniz için keyifli atıştırmalıklar
hazırlamanıza olanak sağlayacak tarifler arasında yer alan bu püre kızartması sayesinde fast food tarzı dışarıdan hazır yiyecek söyleme derdinden kurtulabilir ve pratik bir şekilde çok kısa süre içinde leziz atıştırmalıklar hazırlama olanağına sahip olabilirsiniz. Burada bazı konulara dikkat ederek düşündüğünüzden daha leziz kızartmalar hazırlayabilmenizin mümkün olduğunu unutmamanız gerekmektedir.
hazırlamanıza olanak sağlayacak tarifler arasında yer alan bu püre kızartması sayesinde fast food tarzı dışarıdan hazır yiyecek söyleme derdinden kurtulabilir ve pratik bir şekilde çok kısa süre içinde leziz atıştırmalıklar hazırlama olanağına sahip olabilirsiniz. Burada bazı konulara dikkat ederek düşündüğünüzden daha leziz kızartmalar hazırlayabilmenizin mümkün olduğunu unutmamanız gerekmektedir.
Patates Püresi Kızartması Malzemeleri
- 1/2 kilogram patates
- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardağı galeta unu
- Tuz
- İsteğe göre Karabiber
- Kızartmak için bol yağ
Patates Püresi Kızartması Nasıl Yapılır?
İlk olarak patateslerin haşlanması gerekmektedir. Ancak bu sırada bazı konulara dikkat edilmesi gerekir. Öncelikle patatesleri haşlarken çok su çekmemesine dikkat etmek gerekir. Pek çok kişi patatesler daha kolay ve hızlı haşlansın diye soyup küp-küp doğradıktan sonra haşlamayı tercih ediyor. Ancak bu şekilde bir haşlama bu tarif için pek doğru bir uygulama olmayacaktır. Patates püresi kızartması için patateslerin sulu olmaması gerekir. Bunun için de soymadan ve doğramadan haşlamalısınız.
Haşlanmış patatesleri soyup iyice ezerek püre haline getirdikten sonra içerisine tuz ve isteğe göre karabiber ya da pul biber atabilirsiniz. Dilerseniz kimyon da eklemeniz mümkün. İçerisine yumurtanın yarısını da ekledikten sonra patatesleri iyice yoğurmanız ve homojen bir püre elde etmeniz gerekir. Daha sonra harcınızı köfte parçaları hazırlar gibi kopararak yuvarlamalısınız. Yuvarladığınız patates harcını sırayla kalan yumurtaya ve galeta ununa batırdıktan sonra önceden kızdırılmış yağda kızartmaya başlayabilirsiniz. Patatesler pembeleşince yağdan çıkarıp ılık şekilde servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı