Geleneksel humusun eşsiz dokusunu ve besleyici özelliklerini pancarın muhteşem rengiyle birleştiren bu tarif, hem görsel şölen sunacak hem de damakları bayram ettirecek.
Malzemeler
Yapılışı
Haşlanmış nohutları, rendelenmiş pancarı, tahini, ezilmiş sarımsakları, limon suyunu, zeytinyağını, tuzu ve karabiberi bir blender veya mutfak robotunda pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
Karışımın kıvamını kontrol ederek, ihtiyaç duyduğunuz kadar su ekleyerek isteğinize göre ayarlayın.
Servis tabağına almadan önce humusu bir süre buzdolabında dinlendirin. Böylece lezzetler birbirine daha iyi geçer.
Servis tabağına aldıktan sonra üzerini susam veya taze nane yaprakları ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Yılbaşı sofranızı renklendirmek ve konuklarınızı şaşırtmak için pancarlı humusu denemek, yeni bir gelenek başlatmanıza neden olabilir. Şimdiden afiyet olsun ve mutlu yıllar!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı