Mutfakta pratik ve lezzetli tarifler arıyorsanız, işte size 3 malzemeyle hazırlayabileceğiniz 3 farklı meze önerisi. Bu basit tariflerle sofranızı renklendirin, misafirlerinizi şaşırtın!
1. Zeytin ve Yoğurtlu Humus
Malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- Yeşil zeytin (isteğe bağlı)
- Zeytinyağı, tuz, kimyon
Yapılışı
Haşlanmış nohutları blender'a alın.
Süzme yoğurdu ekleyin.
Zeytinyağı, tuz ve kimyonu da ilave edip karıştırın.
Servis tabağına alın ve üzerini yeşil zeytinle süsleyerek servis edin.
2. Fesleğenli Peynir Topları
Malzemeler
- 200 gram labne peyniri
- Taze fesleğen yaprakları
- 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
Yapılışı
Labne peynirini avuç içinde yuvarlayarak küçük toplar oluşturun.
Her bir topla birer tane taze fesleğen yaprağı sarın.
Ceviz içine bulayarak servis tabağına dizin.
3. Domates ve Biberli Patlıcan Ezmesi
Malzemeler
- 2 adet közlenmiş patlıcan
- 1 adet rendelenmiş domates
- 2 adet yeşil biber
- Zeytinyağı, tuz, karabiber, nar ekşisi
Yapılışı
Közlenmiş patlıcanları ezerek püre haline getirin.
Rendelenmiş domatesi ekleyin.
İnce doğranmış yeşil biberleri de karışıma ilave edin.
Zeytinyağı, tuz, karabiber ve nar ekşisi ile tatlandırarak karıştırın.
Bu pratik ve lezzetli meze tarifleriyle sofranıza farklı bir dokunuş katın. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı