Malzeme: (14 dilim)
Sade keklerden hoşlananlar için idealdir. 2—3 gün içinde tüketilmesi tavsiye edilir.
• 100 gr. margarin
• 50 gr. esmer şeker
• 2 adet yumurta, çırpılmış
• 225 gr. un
• 150 gr. yağsız sade yoğurt
• 2 çorba kaşığı susam
• 1 büyük limonun suyu ve kabuğunun rendesi
Malzeme:
Margarini ve şekeri krema haline getirin, içine yumurta*ları çırpın. Unu içine eleyin. Yoğurdu da ekleyerek iyice karıştırın. En son susamları ve limon suyunu ve rendesini ilave edin. Yağladığınız kek kalıbına dökün. Önceden 160° (gazlı fırında 3) ısıttığınız fırında dokununca sertleşene kadar 1 saat kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Arzuya göre limon dilimleriyle süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı