Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

27 Nisan 2011 Çarşamba

3 Dakikada Neler Neler Yapılabilir. Oktay Usta


SOSİSLİ BÖREK:
8 yaprak milföy
4 tane sosis
1 sivri biber
1 çorba k. ketçap
kekik
üzeri için:
1 yumurta
HAZIRLANIŞI:
Sosisleri halka halka doğrayın. üzerine sivri biberleri doğrayın. Ketçap ve baharat ilavesi ile iç hazır olacak. Bir parça milföy hamurunun üzerine sosisli karışımdan koyun. Diğer bir parça milföyü üzerine kapatın. Kapatmadan önce artı şeklinde keserek ortasını açın. Üstteki kesik olan millföy parçasının üzerine yumurta sarısı sürün. Bu şekilde 8 yaprak hamurdan 4 adet börek çıkıkıyor.180 derecede kızarana kadar pişirin.




SAĞLIKTAN VAZGEÇEMEYENLER İÇİN




KEREVİZLİ LAHANA SALATASI:
1 lahananın göbek yaprakları
2 kereviz
1 havuç
1 tutam maydanoz
1 avuç ceviz
1 avuç kuru üzüm
sosu için:
1 kase yoğurt
2 çorba k. mayonez
zeytinyağı, tuz
HAZIRLANIŞI:
Lahananın yapraklarını ince ince kıyın. Kereviz ve havucu rendeleyin. Üzerine kıyılmış
maydanoz ve kuru üzümleri , cevizi ekleyin. üzerine yoğurt, mayonez ve zeytinyağı sosunu
karıştırıp dökün. Hepsini harmanlayıp servis tabağına alın. Bin derde deva lahana ile
yapılabilecek kolay ama lezzetli bir salata...





NEFİS BİR KARNIBAHAR YEMEĞİ




KARNIBAHAR GRATEN:(Taze sarımsağın inanılmaz lezzeti ve karnıbaharla uyumu!)
1 karnıbahar
4 sap taze sarımsak
1 soğan
10 mantar
Beşamel sos için
2 çorba k. un
2,5 su b. süt
1 su b. kaşar peyniri rendesi
muscat rendesi
tuz,karabiber
HAZIRLANIŞI
Karnıbaharları suda 10 dakika kadar haşlayın ve bir fırın kabının altına elinizle bastırarak
yerleştirin. Üzerine mantar,soğan ve taze sarımsakları soteleyerik alın. Beşamel sos için
verilen malzemelerle sos hazırlayın. Mantar karışımının üzerine döküp 180 derecede iyice
kızarana kadar pişirin. (yiyenler bu kadar güzel bir karnıbahar yemeği yemediklerini söyledi)





FIRINDA PATATES DOLMASI




KREM PEYNİRLİ PATATES:
6 patates
1 çorba k.krem peynir
2 sap yeşil taze soğan
1 tatlı k. kuru biberiye
2 çorba k. krema
tuz, karabiber
zeytinyağı
üzeri için:
kaşar peyniri rendesi
HAZIRLANIŞI:
Patatesleri dağılmayacak bir şekilde haşlayın. İçlerini oyun. İçinden çıkan patateslerin içine
krem peynir, taze soğan, biberiye. krema, kaşar peyniri rendesi, tuz ve karabiber koyup
karıştırın. İçini boşalttığınız patateslerin içine doldurun. Tepelerine tekrar kaşar peyniri rendesi
ve kırmızı biber koyun. Biz pizzanın sosundan birer kaşık koyduk. Her patatesin üzerinden
zeytinyağı gezdirip 200 derecelik fırında 10 dakika pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.





FIRINDA KAŞARLI MANTAR






FIRINDA KAŞARLI MANTAR
yarım kg iri mantar
1 su b. kaşar peyniri
2 çorba k. tereyağı
pulbiber,tuz
HAZIRLANIŞI:
Mantarları fırın kabına dizin.Mantarların içine tereyağını paylaştırın.üzerine tuz,pulbiber
ve kekik serpip ısıtılmış fırında mantarların üzeri kızarana kadar pişirin.Daha sonra mantarların içlerine kaşar peyniri rendesi koyup tekrar fırına sürün. Kaşar peynirleri erir erimez çıkartın.
Sıcak servis edilmesi tavsiye edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı