Küçük ekmekler yapılması pratik ve kolaydır. Üzerleri*ne biraz krem peynir sürülerek ılık servis edildiğinde çok lezzetlidirler.
• 450 gr. un
• 1 tutam tuz
• 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
• 100 gr. margarin
• 1 bardak yarım yağlı süt
Hazırlama:
Fırını önceden 220°’de (gazlı fırınlarda 7) ısıtin. Unu, tuzu ve kabartma tozunu bir kaba dökün. Parmak uçları*nızla margarini ezerek una ilave edin ve ekmek kırıntısını andırana kadar karıştırın. Sütü ekleyip düzgün bir hamur haline getirin. Hamuru unlu bir alana yayın ve 12 adet yu*varlağa bölün. Pişirme kâğıdının üzerine yerleştirin. Önce*den ısıtılmış fırında iyice kabarıp pembeleşinceye kadar 8— 10 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı