MALZEMELER
HAMURU İÇİN:
1 s bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un
ÜZERİ İÇİN:
3 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 s bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un
ÜZERİ İÇİN:
3 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Süt, sıvı yağ, su yoğurma kabına alınır ve karıştırılır. Tuzu katılır, unu da yavaş yavaş ilave edilerek hamur
yoğurulur. Hamur 4 bezeye ayrılır ve 15 dakika dinlendirildikten sonra çok fazla inceltilmeden açılır. Açılan yufkalar 15 dakika kadar yarı yarıya kuruyana kadar dinlendirilir. Tereyağ ve sıvı yağ bir tavada birleştirilip ısıtılır ve yufkanın üzeri yağlanır. Yufka rulo şeklinde sarılır ve kendi etrafında bükülüp yağlanmış fırın tepsisine yuvarlanarak konur. Diğer yufkalar da aynı şekilde sarıldıktan sonra ilk yufkanın etrafında dolanır. Kıvrım böreği yağlanarak 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı