MALZEMELER
2 adet hazır yufka
6 adet milföy
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 şişe soda
250 gram süzme peynir
ÜZERİ İÇİN:
Susam
Çörekotu
6 adet milföy
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 şişe soda
250 gram süzme peynir
ÜZERİ İÇİN:
Susam
Çörekotu
Süt, yumurta, soda karıştırılarak böreğin sosu oluşturulur. Dikdörtgen cam fırın kabına 1 adet yufka kenarları dışarıda kalacak şekilde yerleştirilir. Diğer yufkanın yarısı didilerek iç kısma konur. Hazırlanan sosun bir kısmı üzeirne dökülür. Milföy hamurları dizilir. Üzerine ezilmiş peynir konur. Hazırlanan
sostan tekrar üzerine dökülür. Yufkanın diğer kalan yarısı da didilerek peynirlerin üzerine yerleştirilir. İlk serilen yufkanın dışarıda kalan kısımları da içe doğru kapanır. Börek dilimlenir ve sosun gerei kalanı üzerine dökülür. Çörekotu ve susam da serpildikten sonra önceden ısıtılmış ve 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirlir.Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı