MALZEMELER
- 1 kilo irmik.
- 1 bardak pekmez.
- 2 bardak şeker.
- 2 adet yumurta.
- 2 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu.
- yarım bardak fındık
- 1 bardak pekmez.
- 2 bardak şeker.
- 2 adet yumurta.
- 2 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu.
- yarım bardak fındık
ŞERBETİ İÇİN.
- 9 bardak şeker.
- 6 bardak su.
- 2 dilim limon.
- 6 bardak su.
- 2 dilim limon.
- Geniş bir kaba 2 yumurta kırılıp, 2 bardak şekerle çırpılır. 2 bardak süt eklenir ve özleşene kadar çırpılır. İrmiği ilave edilir. 1 paket kabartma tozu konur ve karıştırılır. Fırın tepsisinin dibine eşit oranda pekmez sürülür. Hazırlanan karışım üzerine yayılır ve tekrar pekmez gezdirilir. Bıçakla dilimlenir ve her dilimin üzerine kabuksuz fındık yerleştirilir. 200 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.
- Fırından çıkınca üzerine, 9 bardak şekere 6 bardak su ile pişirilip 2 dilim limon atılan sıcak şerbet gezdirilir. Bıçakla dilimlerin üzerinden tekrar geçilir ve sunuma alınır.
- Fırından çıkınca üzerine, 9 bardak şekere 6 bardak su ile pişirilip 2 dilim limon atılan sıcak şerbet gezdirilir. Bıçakla dilimlerin üzerinden tekrar geçilir ve sunuma alınır.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**ŞAMBALİ TATLISI
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı