Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

26 Mart 2011 Cumartesi

Fırında Levrek - Fırında Levrek Tarifi

Fırında Levrek - Fırında Levrek Tarifi



Malzemeler :
4 adet levrek
3 diş sarımak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
4-5 adet patates
Kaşar peyniri



Tarif :

Balıklar dövülmüş sarımsak,tuz ve zeytinyağı ile mümkünse buzdolabında 1 gece evvelden yada 3 saat buzdolabında marine edilir.
Fırın 250 derece ısıtılır.Tepsiye yağlı kağıt veya alümiyum folyo serilir.Patatesler halka kesilir ve tepsiye dizilir.(Balıklara yetecek kadar yani balıklar dizildiğinde altı boş kalmamalı)
Balıklar patateslerin üzerine dizilir.(Garnitür veya baska sebze konulmuyor ki buğulama gibi olmasın.Patatesler balıklardan süzülen suyu ve buharı emiyor)
İsteğe bağlı servise yakın balıkların üstüne rendelenmiş kaşar peyniri serpilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı