Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

29 Ocak 2024 Pazartesi

Patates Püresi Kızartması

Patates püresi kızartması evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz tarifler arasında yer almaktadır. Aniden gelen misafirleriniz için ya da aileniz için keyifli atıştırmalıklar

hazırlamanıza olanak sağlayacak tarifler arasında yer alan bu püre kızartması sayesinde fast food tarzı dışarıdan hazır yiyecek söyleme derdinden kurtulabilir ve pratik bir şekilde çok kısa süre içinde leziz atıştırmalıklar hazırlama olanağına sahip olabilirsiniz. Burada bazı konulara dikkat ederek düşündüğünüzden daha leziz kızartmalar hazırlayabilmenizin mümkün

Fırında Karnabahar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

Fırında Karnabahar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Fırında karnabahar kızartması için karnabaharın yapraklarını ayırın, temizleyin ve çiçeklerine ayırın.
    firinda-karnabahar-kizartmasi-1
  2. Tencereye su koyun ve kaynatın. Kaynattığınız suda karnabahar çiçeklerini hafifçe haşlayın. Fırına vereceğiniz için tamamen

27 Ocak 2024 Cumartesi

Yağlı Poğaça - Sokak Poğaçası

Yağlı Poğaça Malzemeleri


1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya – 10 gr.
2 yemek kaşığı toz şeker
½ su bardağı ayçiçek yağı

Kahvaltılık Puflar - Kahvaltı için pratik tarifler


Kahvaltılık Puflar Malzemeleri

1 yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı süt

Cevizli Kurabiye Tarifi

Cevizli Kurabiye Malzemeleri
3 su bardağı un
150 gr. tereyağı – oda sıcaklığında
200 gr. labne peyniri
½ su bardağı toz şeker
Bulamak için Malzemeler
100 gr. ince çekilmiş ceviz
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın


Bir karıştırma kabında un, tereyağı, labne peyniri ve toz şekeri karıştırın.
Ardından tezgaha alın ve elinizle yoğurun.
Ayrı bir karıştırma kabında ceviz, toz şeker ve tarçını karıştırın.

17 Ocak 2024 Çarşamba

Ekmek Yapmanın Püf Noktaları


Ekmek yapmaya karar veren herkesin ilk aşamada bilmesi gereken en önemli konuların başında mayalar geliyor. Maya, ekmeğinizin kabarmasını sağlayacak, pofuduk görüntüyü ona verecek en önemli malzemedir.


Kısaca mayanın ne olduğundan bahsedecek olursak; maya, tek hücreli bir organizmadır. Hamuru nasıl kabarttığı ise tamamen kimyadır. Mayalar, glikozla tepkimeye girdiğinde glikozu parçalıyor ve karbondioksit açığa çıkıyor.