Buzluğa Atılan Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
Buzluğa Atılan Profiterol Tarifi Yapılışı
Öncelikle şunları belirtmek istiyorum. Pratik hazırda beklesin diye çok yapıp buzluğa attım. Bir süre sonra canımız istediğinde yada aniden bir misafir geldiğinde geride yapmanız gereken tek şey kremasını hazırlayıp içine şipşak doldurup üstüne çikolata sosu servis etmek kalıyor bu kalan kısımda zaten çok zaman alan bi aşama olmuyor o yüzden hamurlarımızı pişirip dondurucuya atmak güzel alternatiflerden biri benim yaptığım bu malzemelerden yaklaşık 100 adet profiteröl hamuru çıktı.
Şimdi gelelim yapılışına
Şimdi gelelim yapılışına
- Önce tencereye 3 bardak suyu koyuyoruz ve hemen 1 paket sanayağımızıda ekleyip ocağın altını açıyoruz.
- Su ısınıp yağımız eriyince iki buçuk unumuzuda ekleyip hızlıca karıştırıyoruz.
- Birkaç dakika hamurumuzu kavurunca ocaktan alıp soğuması için kapağını kapatıp bir kenara bırakıyoruz.
- Soğuyunca içine bir tane yumurtamızı ekleyip mikser veya elimizle yumurtayı iyice yediriyoruz. Bu işlemi yumurtalarımız bitene kadar devam ediyoruz.
- İyice yumuşayan hamurumuzu tatlı kaşığı yardımıyla tepsiye birer tatlı kaşığı döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirip pembeleşen hamurumuzu soğuyunca buzdolabı poşetlerine doldurup buzluğa atıyoruz. İhtiyacımız ve aniden gelen misafir için hazırda beklemiş olacak
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*Buzluğa Atılan Profiterol Tarifi*
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı