Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler
Şefin Tarifleri

Translate

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

10 Mart 2020 Salı

Ustaların Tarifini Sır Gibi Sakladığı TULUMBA TATLISI / Böyle Çıtır Tulu...



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı

*Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**



Tulumbanın şerbetinin baklava şerbetinden daha katı olması gerekiyor ama katı yapıyım derken sert bir şerbet yapmayın bu defa şerbetini hiç çekmez
Tulumba tatlısı için malzemeler

3,5 su bardağı su
yarım çay kaşığı tuz



1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım çay çay kaşığı limon tuzu
4,5 su bardağı un ( 500gr )
50 gr margarin ( 1 veya 2 yemek kaşığı sıvıyağ )
6 adet yumurta
ve kızartmak için sıvıyağ

Şerbeti için

6 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Çeyrek limon
Tulumba Nasıl yapılır

Şerbet için su,şeker ve limonu tenecereye alın ocakta şekeri eriyene kadar arada karıştırın yüksek ateşte kaynamaya başladıktan sonra 15 veya 20 dakika kadar kaynatın ve ocaktan alın şerbetinizin kıvamı baklava şerbetinden daha katı olması gerekiyor ve şerbeti soğumaya bırakın
şerbet

Tulumbanın hamuru için su,tereyağı,tuz,şeker,limon tuzu, büyük bir tencereye koyup ocağa alın kaynamaya başladıktan sonra bir kaç dakika daha kaynatıp üzerine unu ilave edin kaşıkla 10 dakika kadar yoğurun ocaktan alın.
İlk sıcaklığı çıkan hamuru daha hızlı soğuması için elinizle yoğurunsoğuk olan hamura yumurtaları tek tek ilave edip yoğurun bir yumurtayı hamura yedirdiğinizde diğer yumurtalarıda aynı şekilde tek tek ilave edin olabildiğince güzel ve pürüzsüz bir hamur olana kadar yoğurun hamurunuz kek hamurundan daha sert ele yapışan cıvık bir hamur olması gerekiyor
Tulumba tatlısı tarifi

yoğurma işlemi biten hamuru sıkma torbasına doldurun büyük yıldız uçlu başlık ile soğuk yağa istediğiniz boyutta tulumba sıkın her defasında hamuru makasla kesin ve sıkma işlemi bitince ocağın altını açın tulumbaları kızartın
kızaran tulumbaları kevgir ile yağdan çıkarıp soğuk olan şerbete atın güzelce karıştırın süzerek servis yapın
Afiyet olsun

Kullandığım Su bardağı ölçüsü 200 ml

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı