- 1 büyük su bardağışeker
- 1 büyük su bardağısüt
- 2 büyük su bardağıkepekli un
- 1 çay bardağıceviz içi
- 1 çay bardağıyulaf
- 2 yemek kaşığıkakao
- 1 çay kaşığı (silme)tarçın
- 1 paketkabartma tozu
Kepekli Yulaflı Kek Tarifinin Pişirme Önerisi
Kekimizi önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında 35 dakika pişiriyoruz. Ama yine de herkes fırının huyuna göre süreyi azaltıp çoğaltabilir, fırın penceresinden bakmakta fayda var.
Kepekli Yulaflı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kek hamurunu hazırlamadan önce kek kalıbımızı bir parça tereyağı ile güzelce yağlayıp, yulafları kabın içine serpiyoruz. Yulaflar pişince hem göze hoş gelecek hem de çıtır çıtır ayrı bir lezzet katacak.
- Yumurtaları bir kapta çırpıyoruz, ardından şeker ve sütle buluşturup şöyle bir köpürtüyoruz.
- Sıvı yağı da ekledikten sonra 2 su bardağı kepekli unu ilave edip kabartma tozunu üzerine serptik mi karıştırmaya başlayabiliriz.
- 2 yemek kaşığı kakao ve 1 çay kaşığı tarçını ekleyip son bir kez karıştırın, bu aşamada tadım serbest. Cevizi de ekledikten sonra, kek artık fırın yolcusu.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 35 dakika kadar pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kepekli Yulaflı Kek Tarifinin Servis Önerisi
Tarifteki haliyle hazırladığınız keki, çocuklara üzerine çikolata sos dökerek de servis edebilirsiniz.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı Kepekli Yulaflı Kek Tarifi *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*Kepekli Yulaflı Kek Tarifi*Kepekli Yulaflı Kek Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı