Yulaf Nasıl Yenir?
Whatah kahvaltılarında kibrit kutusu kadar peynirlerden, kuş yemi gibi gözüken müslilerden bıktıysanız sizi kurtarıcınızla tanıştıralım; yulaf. Özellikle çalışıyorsanız, erken kalkmak zorundaysanız kahvaltı yapacak vaktiniz yoksa yulaflı tarifleri hazırlamak 10 dakikanızı alacaktır.
Araştırmalara göre özellikle kış aylarında haftada 5 ila 6 gün yulaf yemek sağlık açısından çok yararlıdır. Yulaf ezmesi güne başlamak için ihtiyacımız olan enerji ve karbonhidratı sağlayan zengin besin kaynağıdır
Yulafın Faydaları Nelerdir?
Vitamin ve Mineral Deposu
Yulafın içerdiği lif miktarına örnek vermemiz gerekirse sadece 1 fincan yulaf ezmesi bile vücudun gereksinim duyduğu protein ve lif ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayabilir. Ayrıca bol miktarda B6 vitamini, Omega 3 ve bol miktarda folat içerir.
Mükemmel bir fosfor deposu olan yulaf bunun yanında kalsiyum, demir, manganez, magnezyum, sodyum ve bakır bakımından da zengindir.
Cilt Bakımını Sağlar
Yulafın 15 dakika pişirdikten sonra ılık bir şekilde masaj yapılarak cilde 10 dakika uygulanması halinde akne sorunlarının ortadan kalkmasına yardımcı olabilir. Bu uygulama aynı zamanda sivilce sorununun ortadan kalkmasına yardımcı olduğu gibi, pul pul dökülen ciltlere de iyi gelir.
Eğer akne probleminiz yoksa yulafı sadece cildinizi nemlendirmesi için de kullanabilirsiniz. Yine pişirdiğiniz yulaf karışımına bal ekleyip, biraz bekletebilirsiniz. Aynı karışımları saç dökülmesini önlemek içinde kullanabilirsiniz. Saçlarınızın zamanla parladığını da göreceksiniz.
Sinir Sistemini Düzeltir
Bol miktarda içerdiği vitamin ve mineral değerleri sayesinde sinir sistemi üzerinde de etkilidir. Sinirler üzerinde rahatlama sağlayarak, daha az strese girmenizi, daha az öfkelenmenizi sağlar, gece yatmadan 1-2 saat önce yoğurt ile tüketirseniz rahat bir uyku çekebilirsiniz.
Bağımlılığı Azaltır
Uzmanlara göre haftada birkaç gün en az bir öğünde yulaf ezmesi tüketmek sigara ve alkol bağımlılığını azaltıyor.
Kanser ve Kalp Rahatsızlıklarını Önler
Yulaf ezmesi kalp ve damar sağlığının korunmasına yardımcı olur, kolesterol seviyesini dengeleyerek kalbin çalışmasına yardımcı olur, ayrıca bu özelliğinden dolayı inme ve felç riskini azaltır.
Sindirim Sistemini Düzenler
Bolca lif içerdiğinden bağırsak ve mide sağlığının korunmasına yardımcı olur. Kabızlık sorununa yardımcı olur.
Zayıflamaya Yardımcı Olur
Uzun süre tok tuttuğu için soya sütü, yağsız süt ya da yoğurt ile tüketildiğinde kilo vermeye yardımcı olmasının yanı sıra 12-18 yaş arasındaki çocuklarda obezite sorunlarını ortadan kaldırmada da etkilidir.
Yulaf Ezmesi Nasıl Yenir?
Kahvaltı
Elma, muz, armut, süt (veya yoğurt) ve bir çorba kaşığı yulaf ezmesini blendıra koyun ve iyice karıştırın. Bu mükemmel karışımı günün herhangi bir zamanında içebilirsiniz ve böylece vücudunuzu daha sağlıklı kılabilirsiniz. Arzu etmeniz durumunda bir miktar şeker katarak tatlandırabilirsiniz.
Krep
Bunlar tercihinize göre tuzlu veya tatlı olabilir. Bir miktar yulaf ezmesini sütle karıştırarak hazırlayın, daha sonra sebze ve baharat veya reçel ve tatlılarla doldurun.
Yulaf Ekmeği
Buna tarçın veya hindistan cevizi ekleyebilirsiniz. Fırında kabarmasını sağlamak için maya eklemeyi unutmayın. Ayrıca üzüm, tohumlar, ceviz, çikolata, vs. ekleyebilirsiniz.
Sebzeleri, Eti Kaplayın
Ekmek kırıntısı, mısır gevreği ya da un yerine patlıcan, tavuk, balık, et, vs. harcı hazırlamak için yulaf ezmesi kullanabilirsiniz.
Yulafın aşırı tüketilmesi gaz ve şişkinlik problemlerine neden olsa da günlük ortalama 1-2 yemek kaşığı yulafın her hangi bir sağlık sorununa neden olmayacağını söylemek mümkün. Ayrıca düzenli olarak tüketilmesi durumunda cilt sağlığından sinir sitemine, sindirim sistemi sağlığından kalp, damar ve kas sağlığımıza katkıda bulunur.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı Yulaf Nasıl Yenir? *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**Yulaf Nasıl Yenir?
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı