Yulaflı, zencefilli, kuru üzümlü harika bir kurabiye tarifi.Ara öğünlerde, evde, okulda, ofisde, yolculukta sağlıklı atıştırmalık istendiği her yerde nefis, lezzetli ve sağlıklı kurabiyenin İçindeki zenginliği gördüğünüzde hemen yapmak isteyeceğiniz bir tarif.
YULAFLI, ZENCEFİLLİ KURABİYE TARİFİ
100 GRAM UN (SİYEZ, BUĞDAU UNU)
100 GRAM YULAF EZMESİ
100 GRAM KURU ÜZÜM VEYA ÇİKOLATA PARÇALARI
100 GRAM TEREYAĞ
100 GRAM ESMER ŞEKER VEYA ( STEVİALİ TOZ TATLANDIRICI)
½ ÇAY KAŞIĞI TOZ ZENCEFİL
1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
1 ADET LİMON KABUĞU RENDESİ
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 YUMURTA
Kurabiye tarifi için adım adım yapılacaklar;
Fırını 180 derece de önceden ısıtın
yulaf ezmesi , un, tarçın, toz zencefil ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayın.
Oda sıcaklığında yumuşayan tereyağını ve şekeri mikser yardımıyla iyice çırpın.Köpük kıvamına gelmiş olsun.
Yumurta ve rendelenmiş limon kabuğunu katıp karıştırma işlemini sürdürün.
Hazırladığınız kurabiye hamuru ve akışkan karışımı birbiri ile buluşturarak tahta kaşıkla özleştirin.
En son olarak isteğe göre kuru üzüm ya da çikolata parçalarını karışıma ekleyin.
Hamuru biraz dinlendirdikten sonra , yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yuvarlak şekil vererek ve üzerine hafif bastırarak diziniz.
180 derecelik fırında 10 12 dk pişiriniz.
Yulaflı kurabiyeniz hazır Afiyet olsun
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı