Bakliyatların Böceklenmemesi Ne Yapılmalı?
Mutfakta en çok kurtlanan, böceklenen gıdaların başında bakliyatlar gelmektedir. Özellikle nem ve sıcaklığın yüksek olduğu zamanlarda ve yerlerde bu tür sorunlar daha sıklıkla karşınıza çıkmaktadır. Bunu engellemek için birkaç püf noktasına dikkat etmeniz gerekir. Bunlara dikkat ederek ve uygularsanız bakliyatlarınızı daha uzun süre koruyabilirsiniz. Bakliyatların kurtlanmaması, böceklenmemesi için püf noktaları arasından birkaçı ise şunlardır;
- Bakliyatlarınızın kurtlanmaması için öncelikle serin yerde muhafaza etmeniz önemlidir. Paketinden çıkmamış bakliyatları bile aşırı sıcaktan koruyunuz. Olabildiğince serin yerde muhafaza ediniz.
- Bakliyatların sevmedikleri bir diğer etken ise güneştir. Bakliyatlarınızı daha paketinden çıkarmamış olsanız bile kesinlikle direk güneş alan bir yere koymayınız. Karanlık ve serin yerde muhafaza ediniz.
- Yarım kalan bakliyatlarınızı olduğu gibi yarım paketli şekilde kaldırmak yerine kavanozlara yerleştirerek karanlık ve serin bir yere kaldırırsanız daha iyi korumuş olursunuz. Aynı zamanda kullandığınız kavanozların plastik olmamasına cam veya porselen olmasına özen gösteriniz.
- Bakliyatlarınızı koyduğunuz kavanozların içine bir iki diş sarımsak koyarsanız kurtlanmayı önlemiş olursunuz.
- Bakliyatlarınızı koyduğunuz kavanozların veya kapların ağzını sıkıca kapatılmış olmasına, hava almamasına özen gösteriniz. Aynı zamanda içine bol miktarda tuz serpiniz.
- Bakliyatlarınızı sakladığınız dolabın içine defne yaprağı koyarsanız bakliyatlarınız kurtlanmadan ve böceklenmeden korumuş olursunuz.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı