Malzemeler;
Kıymalı harç için,
Zeytinyağı
3 diş sarımsak – ezilmiş
300 gr kıyma
1 tutam kimyon
1 tutam yenibahar
1 tutam tarçın
Tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı ketçap
1 su bardağı ceviz – iri kıyılmış
İçi için;
1 su bardağı çedar peynir - rende
Börek için;
1 adet yufka
1 adet yumurta beyazı- çırpılmış
Ayçiçek yağı- kızartmak için
Hazırlanışı;
Bir tavada zeytinyağını ısıtın, ardından soğanı ekleyin ve kavurun, Soğan yumuşayınca kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin, sırasıyla sarımsak, baharatlar ve ketçabı ekleyip harcı pişirin. Pişe kıymalı harcı ateşten alın üzerine irice kıyılmış cevizleri ekleyip karıştırın ve kenara alın
Yufkayı 8 eşit parça olacak şekilde üçgen kesin. Geniş olan kısmına önce çedar peynirini serpin üzerine kıymalı harçtan koyun ve sigara böreği gibi sarın ucunu da hafif çırpılmış yumurta beyazı sürüp kapatın.
Tüm börekleri bu şekilde hazırladıktan sonra kızgın yağda kızartın ve servis edin.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı