Bu pişirme gerektirmeyen kek zengin bitter çikolata içeriğiyle, bal, tereyağı ve krema ilavesiyle (sağlıklı bir tarif vereceğiz demedik) adeta bağımlılık yapıyor. Bisküviyi, yabanmersinini ve antepfıstıklarını karıştırıp bir kek kalıbına sıkıştırın. Hem kolay, hem bir kahve dükkanının tezgahından çıkmış gibi şık.
Malzeme Listesi (12 Kişilik)
225 gr bitter çikolata
3 yemek kaşığı krema
4 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
4 yemek kaşığı bal
170 gr yulaflı bisküvi
1/2 su bardağı kabuksuz antepfıstığı
2/3 su bardağı yabanmersini
1 yemek kaşığı kakao (süslemek için)
Hazırlanışı
1. Bir kek kalıbını iki kat şeffaf folyoyla kaplayın. Şeffaf folyolar kabın kenarından sarksın.
2. Çikolatayı ufak parçalara bölün ve mikrodalgaya dayanıklı bir kaba alın. Mikrodalgada 30 saniyelik aralıklarla, yanmamasına dikkat ederek çikolatayı eritin. Eriyince içine tereyağı, bal ve kremayı katıp tereyağı da eriyene kadar karıştırın (eğer erimiyorsa mikrodalgaya koyup 30 saniye daha ısıtın).
3. Geniş bir kaba bisküvileri büyük parçalar halinde kırın, antepfıstığı ve yabanmersinini ilave edin. Üzerlerine çikolatalı eriyiği döküp tüm karışım harmanlanana kadar karıştırın. Aklınızda bulunsun: Bisküviler karıştırırken biraz daha kırılabilir, ancak toz haline gelmemelerine dikkat edin.
4. Hazırladığınız karışımı kek kalıbına dökün. Bir kaşığın arkasıyla üzerine bastırıp düzleştirin, ardından yandan sarkan şeffaf folyoyu kekin üzerine tamamen kapatın. Kekin üzerine biraz daha bastırın. Kekin üstü düz hale gelsin ve arada boşluklar kalmasın.
5. Buzdolabında en az iki saat bekletin. Ardından şeffaf folyoyu çıkarıp keki kesme tahtasının üzerine ters çevirin. Üzerine kakao serpiştirin ve keskin bir bıçakla dilimleyin. Afiyet olsun.
Kalan kek şeffaf folyoyla sarılıp buzdolabında 4-5 güne kadar saklanabilir.
1. Bir kek kalıbını iki kat şeffaf folyoyla kaplayın. Şeffaf folyolar kabın kenarından sarksın.
2. Çikolatayı ufak parçalara bölün ve mikrodalgaya dayanıklı bir kaba alın. Mikrodalgada 30 saniyelik aralıklarla, yanmamasına dikkat ederek çikolatayı eritin. Eriyince içine tereyağı, bal ve kremayı katıp tereyağı da eriyene kadar karıştırın (eğer erimiyorsa mikrodalgaya koyup 30 saniye daha ısıtın).
3. Geniş bir kaba bisküvileri büyük parçalar halinde kırın, antepfıstığı ve yabanmersinini ilave edin. Üzerlerine çikolatalı eriyiği döküp tüm karışım harmanlanana kadar karıştırın. Aklınızda bulunsun: Bisküviler karıştırırken biraz daha kırılabilir, ancak toz haline gelmemelerine dikkat edin.
4. Hazırladığınız karışımı kek kalıbına dökün. Bir kaşığın arkasıyla üzerine bastırıp düzleştirin, ardından yandan sarkan şeffaf folyoyu kekin üzerine tamamen kapatın. Kekin üzerine biraz daha bastırın. Kekin üstü düz hale gelsin ve arada boşluklar kalmasın.
5. Buzdolabında en az iki saat bekletin. Ardından şeffaf folyoyu çıkarıp keki kesme tahtasının üzerine ters çevirin. Üzerine kakao serpiştirin ve keskin bir bıçakla dilimleyin. Afiyet olsun.
Kalan kek şeffaf folyoyla sarılıp buzdolabında 4-5 güne kadar saklanabilir.
Bir kek kalıbına iki kat şeffaf folyo serin. Kek kalıbının kenarlarından aşağı kadar sarkacak uzunlukta şeffaf folyo bırakın.
Çikolatayı ufak parçalara bölün ve mikrodalgaya dayanıklı bir kaba alın. Mikrodalgada 30 saniyelik aralıklarla, yanmamasına dikkat ederek çikolatayı eritin. Eriyince içine tereyağı, bal ve kremayı katıp tereyağı da eriyene kadar karıştırın (eğer erimiyorsa mikrodalgaya koyup 30 saniye daha ısıtın).
Geniş bir kaba bisküvileri büyük parçalar halinde kırın, antepfıstığı ve yabanmersinini ilave edin. Üzerlerine çikolatalı eriyiği döküp tüm karışım harmanlanana kadar karıştırın. Aklınızda bulunsun: Bisküviler karıştırırken biraz daha kırılabilir, ancak toz haline gelmemelerine dikkat edin.
Hazırladığınız karışımı kek kalıbına dökün. Bir kaşığın arkasıyla üzerine bastırıp düzleştirin, ardından yandan sarkan şeffaf folyoyu kekin üzerine tamamen kapatın. Kekin üzerine biraz daha bastırın. Kekin üstü düz hale gelsin ve arada boşluklar kalmasın.
Buzdolabında en az iki saat bekletin. Ardından şeffaf folyoyu çıkarıp keki kesme tahtasının üzerine ters çevirin. Üzerine kakao serpiştirin ve keskin bir bıçakla dilimleyin. Afiyet olsun.
Kahve veya güzel bir çay eşliğinde servis yapın.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı