Fava |
Malzemeler;
500 gr kuru bakla
½ su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
Tuz
Su – üzerini 2 parmak geçecek kadar
Üzeri için;
½ bağ dereotu
1 adet kırmızı soğan
Zeytinyağı
Hazırlanışı;
Kuru baklayı bir gece önceden ıslatın.
Ardından tüm malzemeleri bir tencereye alıp, üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edip suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin. blenderdan geçirin.
Bir borcama yayıp streç ile kapatın. Önce oda sıcaklığına getirin, ardından buzdolabına alıp kıvam alıncaya kadar 1-2 saat dinlendirin.
Dolaptan çıkan favayı, dereotu, kırmızı soğan ve zeytinyağı ile servis edin.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**Fava - Fava Tarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı