Şambalı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı un,
- 2,5 su bardağı irmik,
- 1 su bardağı toz şeker,
- 1 su bardağı yoğurt,
- 1 çay bardağı Zeytinyağı,
- yarım çay bardağı süt,
- 2 paket vanilya,
- 1 paket kabartma tozu,
- limon kabuğu
- 50 gr badem
Şambalı Tatlısı Yapılışı
Şerbeti hazırlamak için: Tencere içerisine şekeri, suyu ve limonu koyup kaynatalım. Şerbeti ılımaya bırakalım.Bir kabın içerisine yoğurdu, sütü ve zeytinyağını alalım ve iyice karıştırdıktan sonra üzerine unu, irmiği, kabartma tozunu, şekeri ve vanilyayı ekleyip iyice karıştıralım.
Üzerine limonun kabuğunu rendeleyelim.
Hamuru iyice karıştırıp yağladığımız fırın tepsisine dökelim ve üzerini düzeltelim.
Üzerine bademleri aralıklı olarak batıralım.
Önceden ısıtılmış 180 ° fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim.
Tatlımızı fırından alıp biraz ılımasını bekleyelim ve ılık olan şerbeti üzerine dökelim.
Yarım saat dinlendikten sonra karelere keselim. Şambalı Tatlısı servise hazır.
Not: Bademleri sıcak suda 5 dakika bekletip kabuklarını çıkardıktan sonra kullanalım.
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler**
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı